Opskrift: Æbleflæsk med bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g bacon eller letsaltet flæsk i tykke skiver
3 spsk. sukker
1.2 kg æbler, i både
4 rødløg, i tynde både
1 spsk. æbleeddike
10 små kviste timian eller 2 spsk.

Opskrift: Æbleflæsk med bacon

- æbleeddike og timian

Præcis sådan skal æbleflæsk smage

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Æbleflæsk er skøn mormormad fra før, verden gik af lave. Dengang kostede saltet flæsk ikke mange basseører, og æblerne samlede man bare op ude på græsplænen, så alle havde råd til en omgang æbleflæsk.

Vi har truffet nogle vigtige valg i den evindelige diskussion om æbleflæsk: Ja, der skal løg i, for det giver retten en mere interessant smag. Og ja, æbleflæsk smager allerbedst, hvis grisen er røget og/eller saltet. Men i en snæver vending kan fersk flæsk naturligvis også bruges.

Uanset om du spiser din æbleflæsk til frokost eller som aftensmad, smager den godt med en skive groft rugbrød under. Mere end dét behøver du ikke her i livet.

Hvor lang tid æbleflæsket skal stå og snurre, og hvor meget sukker der skal puttes i, afhænger af, hvilken type æbler du bruger. Madæbler er selvfølgelig de letteste at have med at gøre, men hvis du står med en håndfuld spiseæbler, så prøv med dem. Måske koger de ikke helt ud, men der må da også gerne være en smule bid i, ikke sandt?

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at stege flæsket og sæt det til side

2
Færdig

Gem 3 spsk. af fedtet og smelt sukkeret heri

3
Færdig

Tilsæt æbler, løg, eddike og timian - og læg låg på panden

4
Færdig

Steg, til æblerne er så møre, som du bedst kan lide dem

5
Færdig

Smag til med mere sukker eller eddike, hvis det er nødvendigt

6
Færdig

Servér med det stegte flæsk og rugbrød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
forrige
Opskrift: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Skønne fyldte squash
næste
Opskrift: Skønne fyldte squash
Opskrifter: Vindolmer - dolma - dolmades
forrige
Opskrift: Vindolmer – dolma – dolmades
Opskrift: Skønne fyldte squash
næste
Opskrift: Skønne fyldte squash

Tilføj Din Kommentar