Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs
med laurbærblade, peber og allehånde

0 0
Opskrift: Gammeldags skipperlabskovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g oksebov
25 g smør
4 løg
1 spsk. salt
20 peberkorn, knust
10 korn allehånde, knust
10 laurbærblade
8 dl vand, kogende
1.2 kg kartofler
Tilbehør
Syltede rødbeder
Purløg
Smør
Rugbrød

Sådan laver en ægte skipper sin egen labskovs i kabyssen

Ingredienser

  • Tilbehør

Et par ord om vores opskrift

Del

Labskovs er en nordtysk egnsret lavet af kød, der først steges og derefter koges i en suppe med løg, kartofler og krydderier.

Kød er som bekendt et vidt begreb. De fleste benytter oksekød (bov, bryst, tykkam), andre flæsk, atter andre kombinerer okse og gris, og enkelte bruger lam. Og ja, alt er muligt og rigtigt, bare kødet kan tåle lang tids kogning uden at blive tørt.

Vores opskrift stammer fra en ægte skipper, som serverer sin labskovs med hjemmebagt rugbrød, hjemmesyltede rødbeder, purløg og en solid klat smør.

Vores gode skipper er ikke meget for at bruge noget så nymodens og syntetisk som bouillon. I stedet knuser han allehånde sammen med peberkorn og salt, og når disse krydderier får følgeskab af en håndfuld laurbærblade, vil ingen savne industrisuppe. Tværtimod.

Lige som os synes vores skipper, at det er en uskik med hele peberkorn i maden. Omvendt finder han det tøset at putte krydderierne i en gazepose og fiske dem op til sidst. Derfor knuser han sine krydderier i en morter. Aye-aye, Captain!

Hvor udkogt skal og kan en skipperlabskovs blive? Vi foretrækker labskovsen som en blød mos med meget møre kødstykker, andre vil gerne have bid både i kartofler og kød. Du bestemmer selv. For at opnå den konsistens, du ser på billedet, måtte vi lige mose kartoflerne en smule til sidst. Selv om vi brugte bagekartofler, kogte de nemlig ikke helt ud.

Skipperlabskovs fortjener et skummende glas øl til, gerne halvt porter, halvt pilsner, og hvis der skal være høj sø og fest i kabyssen, er en dugget Linie Aquavit heller ikke ad vejen.

Ingredienser

Antal personer:
800 g oksebov
25 g smør
4 løg
1 spsk. salt
20 peberkorn, knust
10 korn allehånde, knust
10 laurbærblade
8 dl vand, kogende
1.2 kg kartofler
Tilbehør
Syltede rødbeder
Purløg
Smør
Rugbrød
3 fra 20 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kødet i tern på 1,5 x 1,5 cm - der må gerne være lidt fedt på

2
Færdig

Brun kødet i smørret ad et par omgange - det skal stege, ikke koge

3
Færdig

Knus krydderierne sammen i en morter og hæld dem samt laurbærblade og kogende vand ned til kødet

4
Færdig

Småkog 1 time under låg

5
Færdig

Tilsæt kartofler skåret i tern lige som kødet og kog med 1 time under låg

6
Færdig

Tag låget af gryden og kog 30 minutter mere, så kartoflerne koger ud, og noget af væsken fordamper

7
Færdig

Mos eventuelt kartoflerne lidt til sidst, hvis de ikke er kogt nok ud efter din smag

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Billede af friske figner i rom med vaniljecreme
forrige
Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta
næste
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta med kylling
Billede af friske figner i rom med vaniljecreme
forrige
Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta
næste
Opskrift: Lynhurtig one pot pasta med kylling

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here