Ingredienser
-
20 g gær
-
5 dl vand
-
400 g hvedemel
-
200 g durummel
-
1 tsk. salt
-
150 g fetaost
-
25 stenfri oliven
-
1 spsk. rosmarin
-
Olivenolie
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Når man kombinerer et luftigt brød med hyggelige oliven, tør salt feta og et generøst skvæt olivenolie, så bliver livet altså ikke meget bedre. Det er som at rejse et hurtigt smut til Grækenland hjemme i stuen.
Der er ikke så meget hokuspokus over dette gode, græske olivenbrød: Du rører en hurtig dej sammen (ikke noget med at ælte; det er virkelig let) og stiller til hævning et lunt sted – klasker dejen i et smurt fad og trykker oliven og fetastykker ned i – lader dejen hæve lidt mere – drypper med olivenolie og bager 25 minutter. Kan det være nemmere?
Du kan også bruge soltørrede tomater, artiskokker, skinkestykker og andre slags tør ost til at peppe brødet op med. I realiteten kan du forvandle brødet til et selvstændigt måltid og bare spise en salat til.
Græsk olivenbrød er herligt tilbehør til al slags mad, men måske især græske retter som moussaka, dolmades, keftedes, græsk salat, tzatziki…
Kan du skaffe en flaske retsina, er successen hjemme. Yamas!
Ingredienser
20 g gær | |
5 dl vand | |
400 g hvedemel | |
200 g durummel | |
1 tsk. salt | |
150 g fetaost | |
25 stenfri oliven | |
1 spsk. rosmarin | |
Olivenolie | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær og vand sammen |
2
Færdig
|
Rør mel og salt i |
3
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 50 minutter |
4
Færdig
|
Smør et fad med rigelig olivenolie og hæld dejen i |
5
Færdig
|
Tryk klumper af feta og oliven ned i dejen |
6
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 50 minutter |
7
Færdig
|
Dryp med olivenolie, drys med rosmarin og flagesalt |
8
Færdig
|
Bag 25 minutter midt i en 225 grader varm ovn |