Opskrift: Græsk olivenbrød med feta
- rosmarin og flagesalt

0 0
Opskrift: Græsk olivenbrød med feta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
5 dl vand
400 g hvedemel
200 g durummel
1 tsk. salt
150 g fetaost
25 stenfri oliven
1 spsk. rosmarin
Olivenolie
Flagesalt

Knasende sprødt madbrød – lækkert tilbehør eller snack i utide

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Når man kombinerer et luftigt brød med hyggelige oliven, tør salt feta og et generøst skvæt olivenolie, så bliver livet altså ikke meget bedre. Det er som at rejse et hurtigt smut til Grækenland hjemme i stuen.

Der er ikke så meget hokuspokus over dette gode, græske olivenbrød: Du rører en hurtig dej sammen (ikke noget med at ælte; det er virkelig let) og stiller til hævning et lunt sted – klasker dejen i et smurt fad og trykker oliven og fetastykker ned i – lader dejen hæve lidt mere – drypper med olivenolie og bager 25 minutter. Kan det være nemmere?

Du kan også bruge soltørrede tomater, artiskokker, skinkestykker og andre slags tør ost til at peppe brødet op med. I realiteten kan du forvandle brødet til et selvstændigt måltid og bare spise en salat til.

Græsk olivenbrød er herligt tilbehør til al slags mad, men måske især græske retter som moussaka, dolmades, keftedes, græsk salat, tzatziki

Kan du skaffe en flaske retsina, er successen hjemme. Yamas!

Ingredienser

Antal personer:
20 g gær
5 dl vand
400 g hvedemel
200 g durummel
1 tsk. salt
150 g fetaost
25 stenfri oliven
1 spsk. rosmarin
Olivenolie
Flagesalt
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gær og vand sammen

2
Færdig

Rør mel og salt i

3
Færdig

Lad dejen hæve lunt og tildækket 50 minutter

4
Færdig

Smør et fad med rigelig olivenolie og hæld dejen i

5
Færdig

Tryk klumper af feta og oliven ned i dejen

6
Færdig

Lad dejen hæve lunt og tildækket 50 minutter

7
Færdig

Dryp med olivenolie, drys med rosmarin og flagesalt

8
Færdig

Bag 25 minutter midt i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa
forrige
Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa
Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)
næste
Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)
Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa
forrige
Opskrift: Bagt rodfrugtmos med lun tomatsalsa
Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)
næste
Opskrift: Thailandsk rejesuppe (tom yam kung)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here