Ingredienser
-
500 g okara
-
500 g havregryn
-
100 g mandler
-
100 g ahornsirup
-
50 g kokos
-
1 spsk. kanel
-
100 g rosiner
Et par ord om vores opskrift
Okara er et biprodukt fra fremstillingen af sojamælk (se vores opskrift på sojamælk). Det er udblødte sojabønner, der er blendet med frisk vand, hvorefter væden er siet fra og er blevet til sojamælk. Okara er den tiloversblevne sojapulp.
Sojabønner er sunde, mættende og fyldt med proteiner, kostfibre, sundt umættet fedt, omega-6, jern, zink, calcium, B- og E-vitamin (kilde). Derfor er en granola med blendede sojabønner naturligvis en virkelig god start på dagen.
Okara er et ret fugtigt produkt, der skal have lang tid i ovnen for at tørre. Tidsangivelserne i denne opskrift er vejledende, for der er stor forskel på, hvor fugtig den enkelte okara er.
Sojabønner har en markant ‘grøn’ smag. For at give granolaen en mere morgenhyggelig feeling blander vi rare smage som kanel, kokos og ahornsirup i. Desuden masser af havregryn og rosiner.
Se også vores opskrift på kokos granola.
Spis din skønne granola til morgenmad eller brunch med mandelmælk eller skyr eller bare som en slags snacks i løbet af dagen.
Ingredienser
500 g okara | |
500 g havregryn | |
100 g mandler | |
100 g ahornsirup | |
50 g kokos | |
1 spsk. kanel | |
100 g rosiner |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser (minus rosiner) grundigt sammen |
2
Færdig
|
Bred mest muligt ud på et stykke bagepapir på en bradepande |
3
Færdig
|
Bag 90 minutter i en 150 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Vend granolaen hver 30. minut, så alt bliver tørt og sprødt |
5
Færdig
|
Sluk ovnen og lad granolaen tørre videre ved eftervarmen |
6
Færdig
|
Bland rosinerne i den kolde granola |
7
Færdig
|
Opbevar i en lufttæt beholder |