Ingredienser
-
1 granatæble, kernerne
-
150 g grønkål, renset
-
2 æbler
-
2 gulerødder
-
Dressing
-
1 citron, saft og skal
-
4 spsk. olivenolie
-
2 tsk. za’atar
Et par ord om vores opskrift
En sundere salat end denne grønkålssalat med granatæble, æbler, gulerødder, citron og za’atar skal du lede længe efter.
Du får dynger af antioxidanter, C-vitamin, naturligt calcium og mange andre sunde sager i hver eneste mundfuld, og dit immunforsvar får det bedre og bedre bid for bid. Granatæble er desuden kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber (kilde).
Men, men, men – salaten skal jo også smage godt, ikke sandt? Her kommer de søde æbler, citrondressingen og krydderiet za’atar ind i billedet. Hvis du ønsker endnu mere hyggesmag, kan du sagtens tilføje et par spiseskefulde honning og/eller et par dadler.
Za’atar er en krydderiblanding fra middelhavslandene, og den giver salaten et lunt strejf fra områderne omkring Syrien og Israel. Za’atar består typisk af ristede sesamfrø, sumak, oregano, spidskommen og eventuelt lidt salt og peber.
Du kan bestille za’atar færdigblandet på nettet – men hvorfor ikke få fat i noget sumak (enten hos din etniske grønthandler eller på nettet) og blande det selv efter Spicy Twists opskrift på za’atar…?
Hvis du ikke kan skaffe sumak eller za’atar, kan du i stedet få en dejlig dressing ved at tilføje salt, peber og 1 spiseskefuld tørret eller frisk mynte.
Grønkål er en rigtig vitaminbombe i de kolde vintermåneder. Også æble og gulerod er til den sunde side, og du kan eventuelt supplere salaten med appelsiner eller mandariner skåret i mindre stykker, blegselleri eller rødløg, valnødder eller mandler.
Du kan bruge grønkålssalat med granatæblekerner som tilbehør til både fisk og kød og som det sunde islæt på buffeter.
Ingredienser
1 granatæble, kernerne | |
150 g grønkål, renset | |
2 æbler | |
2 gulerødder | |
Dressing |
|
1 citron, saft og skal | |
4 spsk. olivenolie | |
2 tsk. za’atar |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær toppen af granatæblet og lav 5 snit gennem skallen, begge dele uden at ramme kernerne - fyld en skål med vand og begynd at vride granatæblet fra hinanden under vandet - kernerne vil samle sig på bunden, mens de hvide hinder vil flyde ovenpå - så det er nemt at hælde vand og hinder fra til sidst |
2
Færdig
|
Hak grønkålen ret fint og skær æble og gulerod i tyndest mulige skiver, gerne med mandolinjern |
3
Færdig
|
Rør citron og olie sammen og bland med grøntsagerne |
4
Færdig
|
Drys med za’atar ved servering |