Ingredienser
-
Mørdej
-
250 g mel
-
100 g sukker
-
2 spsk. vaniljesukker
-
150 g smør
-
2 æg - det ene til at pensle med
-
Hindbærmarmelade
-
220 g frosne hindbær
-
120 g sukker
-
1 tsk. rød melatin
-
Glasur
-
200 g flormelis
-
4 spsk. vand
Et par ord om vores opskrift
I årtier har hindbærsnitter haft fast plads i bagernes fristende vinduer. Hindbærsnitter er blandt Danmarks mest populære kager gennem tiderne.
Hindbærsnitter kaldes også genfersnitter – efter den schweiziske by Geneve – men hvor kagen er opfundet, vides ikke præcis. Den berømte tørkage menes at have været bagt i Danmark siden 1700-tallet, og maleren Anna Anchers mor siges at have bagt så labre hindbærsnitter, at selveste H.C. Andersen valfartede til Brøndums Hotel i Skagen for at nyde en snitte.
Helt grundlæggende består hindbærsnitter af to plader mørdej lagt sammen om hindbærmarmelade, belagt med glasur og herefter udskåret til mindre snitter.
I de senere år har der været en tendens til at komplicere den forholdsvis enkle tørkage med bl.a. mandelmel – men besynderligt nok uden samtidig at gøre lige så meget ud af dét, der skal give kagen sin karakteristiske smag: Hindbærmarmeladen.
Her på Spicy Twist vil vi hellere gå den anden vej. Vi anvender en superenkel mørdej af 5 ingredienser – men laver så selv hindbærmarmeladen. Marmeladen tager 15 minutter fra start til slut, og hindbærsmagen er så intens, at den lyser op som en tindrende sol i snitterne. Bare rolig, du kan lave marmeladen året rundt af frosne hindbær fra supermarkedet.
Her kommer den enkle opskrift på nogle af Danmarks bedste hindbærsnitter.
Ingredienser
Mørdej |
|
250 g mel | |
100 g sukker | |
2 spsk. vaniljesukker | |
150 g smør | |
2 æg - det ene til at pensle med | |
Hindbærmarmelade |
|
220 g frosne hindbær | |
120 g sukker | |
1 tsk. rød melatin | |
Glasur |
|
200 g flormelis | |
4 spsk. vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at ælte alle ingredienser til mørdej sammen til en lækker, ensartet masse |
2
Færdig
|
Lad dejen hvile mindst 30 minutter i køleskab |
3
Færdig
|
Imens laver du hindbærmarmeladen: |
4
Færdig
|
Småkog hindbær og sukker i en gryde, indtil bærrene afgiver saft (max. 10 minutter) |
5
Færdig
|
Bland melatin med 1 spsk. sukker, rør i den småboblende marmelade og kog videre 2 minutter |
6
Færdig
|
Marmeladen størkner, når den køler af |
7
Færdig
|
Del dejen i 2 lige store klumper |
8
Færdig
|
Rul dejen ud til 2 tynde plader á ca. 20 x 25 cm - det er nemmest mellem 2 stykker bagepapir |
9
Færdig
|
Læg den ene plade på et stykke bagepapir og pensl 1 cm af kanten hele vejen rundt med æg |
10
Færdig
|
Smør marmeladen jævnt ud over pladen ud til kanten med æg |
11
Færdig
|
Læg den anden plade oven på den første og tryk kanterne sammen |
12
Færdig
|
Pensl den øverste plade med æg og prik den let overalt med en gaffel |
13
Færdig
|
Bag hindbærkagen 20 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
14
Færdig
|
Lad kagen køle af på en rist og rør glasuren sammen |
15
Færdig
|
Evt. kan du hælde glasuren i en frysepose, klippe et lille hul i den og bruge den som sprøjtepose, så du kan lave mønstre på toppen af hindbærkagen |
16
Færdig
|
Skær kagen ud i 12-15 snitter |