Opskrift: Indisk karrygryde med lam
- kartofler og kikærter

0 0
Opskrift: Indisk karrygryde med lam

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g skært lammekød, i tern
5 laurbærblade
1 spsk. salt
3 spsk. olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. gurkemeje
1 kg kartofler, i mundrette stykker
7 dl kogevand
40 g smør
4 spsk. mel
500 g kogte kikærter
1 bdt. forårsløg, snittet
250 g cherrytomater, halveret

En skøn og mættende ret, der smager som hjemme i Indien

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det bedste sted at starte dit nye liv som vegetar er Indien. For mange af Indiens over 1 milliard mennesker er kød ligefrem forbudt. Derfor er langt de fleste retter i Indien uden kød, men til gengæld med så lækkert brød og så mange spændende krydderier, at du slet ikke savner kødet.

Dog kan du en del steder få retter med lam (får) eller kylling. Turister skal jo også have noget at leve af. Så lad os i dag lave en godt krydret, indisk karryret med lam i. Af respekt for hinduerne (og klimaet) glemmer vi alt om oksekød, der ellers også ville have smagt godt i denne ret.

Hvis du ved lidt om det indiske køkken, vil du måske protestere over vores brug af karry. I Indien spiser man ikke karry, der er en britisk opfindelse fra dengang, England havde besat det folkerige asiatiske land. Inderne blander selv deres krydderier – fx til en garam masala – og dyb respekt for dét. Vores brug af karry skyldes især, at de fleste danskere ikke selv ligger inde med eksempelvis bukkehornsfrø og sennepsfrø, der er uundværlige, hvis man vil have den helt rigtige smag af Indien.

Du kan servere indisk karrygryde med lam sammen med ris, en salat med myntedressing (raita), hjemmebagte naan og måske en skål daal (linseret). Skal det være rigtigt indisk, så drop alkohol og drik en mangolassi til.

Ingredienser

Antal personer:
800 g skært lammekød, i tern
5 laurbærblade
1 spsk. salt
3 spsk. olie
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. karry
20 kardemommekapsler, knust
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. gurkemeje
1 kg kartofler, i mundrette stykker
7 dl kogevand
40 g smør
4 spsk. mel
500 g kogte kikærter
1 bdt. forårsløg, snittet
250 g cherrytomater, halveret
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at koge lammekødet 40 minutter med salt, laurbærblade og vand, der lige dækker

2
Færdig

Varm olien op i en gryde og steg langsomt løg og hvidløg blanke - mindst 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 2-3 minutter - det skal dufte kraftigt

4
Færdig

Tilsæt lam og kartoffelstykker og vend godt rundt i blandingen

5
Færdig

Hæld kogevand fra lammekødet over og småkog 20 minutter under låg

6
Færdig

Ælt smør og mel sammen til en smørbolle og rør ud i retten

7
Færdig

Tilsæt de kogte kikærter og småkog 5 minutter

8
Færdig

Tilsæt forårsløg og tomater og kog med 2 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hvid “rødkål”
forrige
Opskrift: Hvid “rødkål”
Opskrift: Lun rissalat til fisk
næste
Opskrift: Lun rissalat til fisk
Opskrift: Hvid “rødkål”
forrige
Opskrift: Hvid “rødkål”
Opskrift: Lun rissalat til fisk
næste
Opskrift: Lun rissalat til fisk

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here