Ingredienser
-
200 g kartofler
-
4 skiver rugbrød
-
4 spsk. cremefraiche
-
1 ds. matjesfileter
-
1 rødløg
-
1 bdt. dild
Et par ord om vores opskrift
Maatjesharing, hedder de på hollandsk, hvor denne type mildt krydrede sild oprindeligt stammer fra. De fleste matjesfileter, der bliver solgt i Danmark, kommer dog i aflange, røde dåser fra vores svenske søsterfolk.
Både i Sverige og Tyskland nydes matjesfileter sammen med nykogte kartofler som aftensmad, og det bør du bestemt overveje, når de nye kartofler kommer i handlen og er til at betale.
Men en af Danmarks nationalretter er som bekendt smørrebrød, så naturligvis må vi her lægge den lækre kryddersild på et stykke rugbrød. Dog ikke direkte på brødet – for ind imellem brød og sild skal der et tykt lag kartoffelskiver og en solid klat cremefraiche. Herefter drysses med hakket rødløg og dild, og derfra er den egentlig kun én vej: Hen til køle/fryseskabet efter en kold øl og en snaps.
Kan du ikke lige få fat i en dåse matjesfileter, så smager gammeldags modnede kryddersild mindst lige så godt på denne mad.
Nyd kartoffelmad med matjesfilet til enhver god frokost, hvor der skal sild på bordet. Ikke mindst påskefrokost og julefrokost.
Ingredienser
200 g kartofler | |
4 skiver rugbrød | |
4 spsk. cremefraiche | |
1 ds. matjesfileter | |
1 rødløg | |
1 bdt. dild |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kartofler, køl af og skær i halvtykke skiver |
2
Færdig
|
Læg et lag kartofler på hvert stykke brød, dernæst en klat cremefraiche |
3
Færdig
|
Skær matjesfileterne i mindre stykker og fordel på madderne |
4
Færdig
|
Drys med finthakket rødløg og små duske dild |