Ingredienser
-
400 g hakket oksekød
-
1 løg, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 æg
-
4 spsk. havregryn
-
1 håndfuld salvie, finthakket
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
2 spsk. olie til pensling
Et par ord om vores opskrift
Kebab, kofta, köfte – kær kødklump har mange navne. Der er også mange måder at lave det på: Med lammekød eller oksekød. Med mynte og persille eller salvie. Og med mange forskellige tørrede krydderier.
Kebab er nærmest en nationalret i utallige lande østpå: Tyrkiet, Iran, det meste af Mellemøsten… Kebab svarer til vestens frikadeller og kødboller, blot med mere smag og temperament.
Du kan tilberede din kebab i ovn (godt 20 minutter ved 200 grader), på pande eller grillpande (ca. 7-8 minutter på hver side) eller på havegrillen. Vi bruger en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger på den ene halvdel, og den anden halvdel er fri til indirekte grillning.
Man kan spise alt muligt til hjemmelavet kebab. Ris og tomatsovs for eksempel. Eller salat, hummus og brød:
Ingredienser
400 g hakket oksekød | |
1 løg, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 æg | |
4 spsk. havregryn | |
1 håndfuld salvie, finthakket | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
2 spsk. olie til pensling |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser (minus olie) sammen |
2
Færdig
|
Stil køligt i en halv time |
3
Færdig
|
Form 12 aflange ‘frikadeller’, stik på spyd og pensl med olie |
4
Færdig
|
Steg 10 minutter på indirekte grill |
5
Færdig
|
Steg 5-7 minutter på direkte grill |
6
Færdig
|
Servér straks |