Ingredienser
-
Kødboller
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
1 løg, revet
-
2 æg
-
2 spsk. havregryn
-
10 stk. allehånde
-
15 peberkorn
-
1.5 tsk. salt
-
Melboller
-
2 dl vand
-
50 g smør
-
100 g mel
-
0.5 muskatnød, revet
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
2 æg
Et par ord om vores opskrift
Hvis du engang imellem serverer en klassisk suppe som hønsekødssuppe eller oksekødssuppe, så har du sikkert også købt en pose frosne kød- og melboller i supermarkedet. De er ganske harmløse og smager såmænd udmærket.
Men – hvis du selv gider bruge lidt tid på sagen, så er hjemmelavede kødboller og melboller så ufatteligt lækre, at din gode suppe nærmest forvandler sig til den rene gourmetmad. Det er ikke spor svært, men det tager selvfølgelig lidt tid.
Spicy Twists opskrifter på kødboller og melboller er helt klassiske – og så har vi tilføjet lidt allehånde til kødbollerne og muskat til melbollerne. De to ‘runde’ krydderier gør de to slags boller overraskende meget mere interessante at spise!
Hvis du vil være lidt sparsommelig (og klimavenlig) som i gamle dage, så koger du en ordentlig portion suppe på kraftben eller fugleskrog og deler suppen i to: Dag 1 serverer du suppen med oksekød eller hønsekød, dag 2 serverer du suppen med kødboller og melboller. Begge dage koger du selleri, porrer, gulerødder og pastinakker med i suppen det sidste par minutter før servering.
Ingredienser
Kødboller |
|
400 g hakket kalv/flæsk | |
1 løg, revet | |
2 æg | |
2 spsk. havregryn | |
10 stk. allehånde | |
15 peberkorn | |
1.5 tsk. salt | |
Melboller |
|
2 dl vand | |
50 g smør | |
100 g mel | |
0.5 muskatnød, revet | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
2 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KødbollerRør alle ingredienser godt sammen og stil køligt 30 minutter |
2
Færdig
|
Brug 2 teskeer til at forme små kødboller, som du lader dumpe ned i 1,5 liter småkogende vand tilsat 2 tsk. salt |
3
Færdig
|
Først synker bollerne til bunds, og når de plopper op til overfladen, skal de lige koge 2 minutter til |
4
Færdig
|
Fisk bollerne op med en hulske, efterhånden som de bliver færdige |
5
Færdig
|
MelbollerKog vand og smør sammen, til smørret er smeltet |
6
Færdig
|
Pisk mel og krydderier i, til du står med en glat dej - tag gryden af ilden |
7
Færdig
|
Køl af et par minutter og pisk nu æggene i dejen ét ad gangen |
8
Færdig
|
Brug 2 teskeer til at forme små melboller, som du lader dumpe ned i 1,5 liter småkogende vand tilsat 2 tsk. salt |
9
Færdig
|
Først synker bollerne til bunds, og når de plopper op til overfladen, skal de lige koge 2 minutter til |
10
Færdig
|
Fisk bollerne op med en hulske, efterhånden som de bliver færdige |
One Comment Skjul kommentarer
Jeg står i den situation at jeg elsker melboller, men jeg må ikke få mælkeprodukter og hvedemel.
Har du en idé til hvordan jeg kan lave melboller med fuldkornsmel og uden smør? Den eneste type olie jeg må få, er ekstra jomfru oliven olie og kokos olie.
Jeg må få alt fuldkornsmel.
Hvordan kan jeg lave lækre melboller?