Ingredienser
-
4 majskolber
-
1 spsk. salt
-
Hvidløgsdressing
-
8 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. olie
-
1 fed hvidløg, knust
-
2 spsk. persille, finthakket
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chili, frisk eller flager
Et par ord om vores opskrift
Hele verden elsker den søde, venlige smag af majs i deres nationale fortolkninger. Herhjemme har vi årevis sværget til at spise hele majskolber med smør og salt, punktum.
Indrømmet, ikke mange ting smager bedre end en grillet eller kogt majskolbe fedtet godt ind i smør og drysset med salt. Men det kræver lissom ikke en opskrift, vel? Kun hvad angår kogetid, måske.
Og nu vi er ved det. Kogetiden for majs behøver kun at være 5 minutter, hvis du sætter dem over i koldt vand og bagefter lader dem trække yderligere 5 minutter i kogevandet. Det er en hurtig, præcis og energirigtig måde at koge majs på.
Kogetiden gælder, uanset om du skærer majskolber i mindre stykker eller koger dem hele. Men hvorfor ikke gøre dem lidt lettere at spise ved at skære majskolberne i 1/3-dele eller 1/4-dele?
Tilbage til smørelsen. De søde, sprøde majskolber bliver faktisk bare endnu mere interessante at spise, hvis de får lidt kvalificeret modspil. Majseksperterne i Mexico (hvor planten oprindeligt kommer fra) har for længst opdaget, at chili og hvidløg smager fantastisk sammen med majs – så hvorfor ikke erstatte den sædvanlige smørkombination med en lidt salt dressing med netop chili og hvidløg? Og persille. Mums!
Servér majskolber med hvidløgsdressing som tilbehør til kødretter, som et grønt indslag på buffeten eller som en hurtig, lille forret.
Ingredienser
4 majskolber | |
1 spsk. salt | |
Hvidløgsdressing |
|
8 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. olie | |
1 fed hvidløg, knust | |
2 spsk. persille, finthakket | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chili, frisk eller flager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Fjern dækblade og fimrehår fra majskolberne og skær dem i 3-4 stykker hver |
2
Færdig
|
Læg majskolberne i en gryde og hæld vand over, til det lige dækker |
3
Færdig
|
Tilføj salt og bring majskolberne i kog |
4
Færdig
|
Kog majskolberne under låg i 5 minutter og lad dem trække yderligere 5 minutter i kogevandet - stadig under låg |
5
Færdig
|
Rør hvidløgsdressingen sammen og servér til de lune majskolber |