Ingredienser
-
500 g jordbær
-
2 dl æblejuice
-
1 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
-
4 kugler is
Et par ord om vores opskrift
En bakke jordbær, en solid sjat æblejuice og en lille slat hyldeblomstsaft – ned i blenderen – og 5 sekunder efter står du med en pragtfuld jordbærsuppe, der smager endnu bedre og mere koncentreret, end hvis du bare spiser jordbærrene alene. Og hvis du så tilføjer en kugle af din yndlingsis, ja, så er ikke et øje tørt.
I den korte jordbærsæson gælder det om at spise så mange af de søde, røde bær som muligt. Derfor er det rart med nogle gode ideer til forskellige måder at spise bærrene på. Rødgrød, jordbærsmoothie og vandmelonsalat med jordbær er et par andre nærliggende muligheder.
Du kan sagtens blende hindbær eller andre bær med i suppen. Du kan også lave suppen af frosne bær i en snæver vending. Men ingen tvivl om, at suppen smager allerbedst, når den er lavet af friskplukkede bær.
Denne mængde rækker kun til 4 ret små portioner. Hvis du og dine medspisere er meget glade for dessert, kan det stærkt anbefales at doble op på det hele.
For resten kan du bruge jordbærsuppen som andet end dessert. Fx som en kraftig smoothie (supplér evt. med skyr) eller som frugten på dine havregryn til morgenmad.
Ingredienser
500 g jordbær | |
2 dl æblejuice | |
1 dl hyldeblomstsaft, koncentreret | |
4 kugler is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend bær, juice og saft |
2
Færdig
|
Køl suppen ned mindst 1 time, hvis der er tid til det |
3
Færdig
|
Servér med en kugle is |