Ingredienser
-
1.2 kg kartofler (gerne aspargeskartofler)
-
2 stængler blegselleri
-
1 rødløg
-
3 spsk. frisk eller tørret esdragon
-
3 spsk. græsk yoghurt
-
1 fed hvidløg, knust
-
Majonæse
-
1 æg
-
1 dl olie
-
1 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Kold kartoffelsalat er en af danskernes favoritter som tilbehør til alt muligt: Frikadeller, koteletter, bøffer, pølser…
En rigtig gammeldaws kartoffelsalat skal selvfølgelig være vendt i majonæse. Og ved du, hvad verdens bedste majonæse er? Det er din egen. Med den gode, cremede smag, men uden alle de usunde tilsætningsstoffer.
Majonæsen rører du ved at stikke en stavblender ned til et æg og 1 deciliter olie + et par andre småting – det tager et halvt minut. Pyt med, hvor stiv majonæsen bliver, for bagefter skal den lige røres med græsk yoghurt, og så står du med den skønneste dressing til kold kartoffelsalat.
Se også vores opskrift på varm kartoffelsalat.
Prøv at smage kartoffelsalaten til med det lækre ‘bearnaisekrydderi’ esdragon. Gerne frisk esdragon, men den tørrede udgave fungerer også glimrende. Fra at være lidt neutralt tilbehør bliver din kartoffelsalat pludselig stjernen på middagsbordet, mild og raffineret.
Vi supplerer med lidt finthakket rødløg og blegselleri for at give de bløde kartofler et let knasende modspil. Dine forvænte frikadeller vil fremover forlange at få denne version af kartoffelsalat som medspiller på tallerkenen.
Skal der agurkesalat til? Så brug verdens nemmeste opskrift.
Ingredienser
1.2 kg kartofler (gerne aspargeskartofler) | |
2 stængler blegselleri | |
1 rødløg | |
3 spsk. frisk eller tørret esdragon | |
3 spsk. græsk yoghurt | |
1 fed hvidløg, knust | |
Majonæse |
|
1 æg | |
1 dl olie | |
1 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartofler i mundrette stykker og kog dem 10 minutter i letsaltet vand |
2
Færdig
|
Snit blegselleri og rødløg i fine, små tern |
3
Færdig
|
Hak frisk esdragon groft eller knus tørret esdragon let i morteren |
4
Færdig
|
Hæld ingredienserne til majonæse i en røreskål i nævnte rækkefølge og stik den snurrende stavblender derned, til majonæsen skifter farve og størkner |
5
Færdig
|
Rør majonæsen med yoghurt, hvidløg og esdragon |
6
Færdig
|
Bland alle ingredienser sammen i en pæn skål og stil køligt mindst 30 minutter |