Ingredienser
-
Fordej
-
5 g gær
-
2.5 dl vand
-
225 g hvedemel
-
Hoveddej
-
10 g gær
-
1.5 dl vand
-
100 g durummel
-
200 g hvedemel
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. rosmarin
-
Ekstra
-
100 g rå selleri
-
1 tsk. salt
-
Olie
-
Rosmarin
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Lad det være sagt uden at rødme: Disse koldhævede boller er de bedste, vi nogen sinde har bagt! De var al ventetiden værd. Skorpen blev dejligt sprød, krummen er let og fin som i en god bagerbolle, og smagen – jamen, altså!
Vi skal lære at bruge nogle flere rodfrugter i vores brød og boller. Ikke alene er det sundt, det er også billigt, og det giver saftigere og mere velsmagende brød. Hvis du synes, disse boller tager for lang tid, så prøv vores andre boller med rodfrugter, som er meget hurtigere – og knap så elegante:
Selleri er normalt den af de danske rodfrugter med den skarpeste smag. Men bare rolig, her overtager rosmarinen styringen – sellerismagen anes kun som kun en svag tone i baggrunden. I øvrigt kan du uden videre erstatte selleri med pastinak, persillerod, gulerod, kartoffel, ja, endda rødbede.
Koldhævede boller med selleri og rosmarin kan bruges til morgenmad, til frokost, som kuvertbrød – ja, til alt muligt. Mon ikke de også bliver dine nye yndlingsboller?!
Ingredienser
Fordej |
|
5 g gær | |
2.5 dl vand | |
225 g hvedemel | |
Hoveddej |
|
10 g gær | |
1.5 dl vand | |
100 g durummel | |
200 g hvedemel | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. rosmarin | |
Ekstra |
|
100 g rå selleri | |
1 tsk. salt | |
Olie | |
Rosmarin | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur |
2
Færdig
|
Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel, salt og rosmarin |
3
Færdig
|
Kør selleri og salt til mos i foodprocessoren, pres væden fra og put sellerien i dejen |
4
Færdig
|
Rør den fugtige dej godt igennem og stil til hævning mindst 8 timer i køleskab |
5
Færdig
|
Form til 8 boller og stil 1,5 time til efterhævning under et fugtigt klæde |
6
Færdig
|
Pensl med olie, drys med rosmarin og flagesalt og bag 20 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten |