Opskrift: Koldhævede boller med selleri
- rosmarin og flagesalt

0 0
Opskrift: Koldhævede boller med selleri

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
1.5 dl vand
100 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
Ekstra
100 g rå selleri
1 tsk. salt
Olie
Rosmarin
Flagesalt

Sprød skorpe, let krumme, fantastisk smag - en ny yndlingsbolle!

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

  • Fordej

  • Hoveddej

  • Ekstra

Et par ord om vores opskrift

Del

Lad det være sagt uden at rødme: Disse koldhævede boller er de bedste, vi nogen sinde har bagt! De var al ventetiden værd. Skorpen blev dejligt sprød, krummen er let og fin som i en god bagerbolle, og smagen – jamen, altså!

Vi skal lære at bruge nogle flere rodfrugter i vores brød og boller. Ikke alene er det sundt, det er også billigt, og det giver saftigere og mere velsmagende brød. Hvis du synes, disse boller tager for lang tid, så prøv vores andre boller med rodfrugter, som er meget hurtigere – og knap så elegante:

Selleri er normalt den af de danske rodfrugter med den skarpeste smag. Men bare rolig, her overtager rosmarinen styringen – sellerismagen anes kun som kun en svag tone i baggrunden. I øvrigt kan du uden videre erstatte selleri med pastinak, persillerod, gulerod, kartoffel, ja, endda rødbede.

Koldhævede boller med selleri og rosmarin kan bruges til morgenmad, til frokost, som kuvertbrød – ja, til alt muligt. Mon ikke de også bliver dine nye yndlingsboller?!

Ingredienser

Antal personer:
Fordej
5 g gær
2.5 dl vand
225 g hvedemel
Hoveddej
10 g gær
1.5 dl vand
100 g durummel
200 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
Ekstra
100 g rå selleri
1 tsk. salt
Olie
Rosmarin
Flagesalt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør fordejen sammen, dæk med film og stil til hævning mindst 8 timer ved stuetemperatur

2
Færdig

Rør gær, vand og fordej sammen, herefter de to slags mel, salt og rosmarin

3
Færdig

Kør selleri og salt til mos i foodprocessoren, pres væden fra og put sellerien i dejen

4
Færdig

Rør den fugtige dej godt igennem og stil til hævning mindst 8 timer i køleskab

5
Færdig

Form til 8 boller og stil 1,5 time til efterhævning under et fugtigt klæde

6
Færdig

Pensl med olie, drys med rosmarin og flagesalt og bag 20 minutter midt i en 225 grader varm ovn – gerne på bagesten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
forrige
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich
næste
Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
forrige
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich
næste
Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here