Ingredienser
-
2.5 dl piskefløde
-
500 g sukker
-
125 g smør
-
2 store spsk. honning
-
2 spsk. lakridssirup
-
2 tsk. lakridspulver
-
1 stjerneanis, knust
Et par ord om vores opskrift
Fudge er en ekstra blød afart af karamel, der menes at være opfundet i guds eget land (USA) i 1890’erne. Hvis karamel er vanedannende, må fudge være slikkets svar på hård narko.
Fudge kan laves med chokolade og/eller vanilje og blive til en slags bløde chokoladekarameller eller flødekarameller. Begge dele er kræs for kendere.
Men for lakridselskere er fudge med lakridssmag måske dén ting, de ville vælge at tage med ud på en øde ø, hvis de ikke måtte vælge andet. Lakridsfudge er indbegrebet af lakridsens sjæl.
I denne opskrift opnår vi en dyb, ren smag af lakrids, som man forbinder med noget meget, meget dyrt indkøbt i små cellofanposer i byens fineste delikatesseforretning. Lakridssmagen opstår ved at kombinere lakridssirup og lakridspulver (fx fra Bülow) og knust stjerneanis; sidstnævnte har en varmere lakridssmag og giver fudgen sin rundhed.
Konsistensen er præcis så blød, som den skal være. Det afføder naturligvis det store problem, at man spiser fudgen alt for hurtigt. Den eneste løsning er at lave en stor portion, og det er netop, hvad denne opskrift lægger op til.
Opbevar lakridsfudge i en lukket beholder i køleskabet. Holdbarhed gider vi ikke gisne om – du har med garanti spist din fudge langt før sidste udløbsdato.
Ingredienser
2.5 dl piskefløde | |
500 g sukker | |
125 g smør | |
2 store spsk. honning | |
2 spsk. lakridssirup | |
2 tsk. lakridspulver | |
1 stjerneanis, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bring fløde, sukker, smør, honning og lakridssirup i kog, mens du rører i gryden |
2
Færdig
|
Lad småboble ved lavt blus i ca. 1 time uden låg, til massen begynder at klæbe til siderne på gryden (den må endelig ikke blive FOR sej) |
3
Færdig
|
Rør i gryden et par gange, så det ikke brænder på |
4
Færdig
|
Rør lakridspulver og knust stjerneanis i fudgen, når du har slukket for blusset |
5
Færdig
|
Hæld straks i en form på ca. 15 x 20 cm, der er foret med bagepapir |
6
Færdig
|
Sæt i køleskabet 2-3 timer for at køle af og størkne |
7
Færdig
|
Skær fudgen i tern på 2 x 2 cm |
8
Færdig
|
Opbevar køligt i en lukket beholder |