Ingredienser
-
1 kg nye kartofler
-
0.5 dl olivenolie
-
2 tsk. salt
-
4 laksebøffer
-
12 asparges
-
20 cherrytomater
-
0.5 citron, saften
-
Desuden
-
Friske krydderurter
Et par ord om vores opskrift
Har du hørt om one pot-princippet? Man smider alle ingredienser i én gryde og koger, til retten er færdig. Det er drønlet, de gode sager tager smag fra hinanden, og samtidig sparer du en masse opvask.
Princippet er opfundet af den amerikanske madguru Martha Stewart. Se vores opskrifter på one pot pasta tomat de luxe og one pot pasta med kylling.
Denne dejlige forårsret kører efter næsten samme princip. Her foregår det bare i ovnen på en bradepande … 1-2-3:
- Først bager du halve nye kartofler med olie og salt i 20 minutter
- Så lægger du laksebøffer, asparges og cherrytomater ved kartoflerne, drypper med citronsaft og lidt mere olie og bager det hele 15 minutter ekstra
- Til sidst hiver du bradepanden ud af ovnen, drysser med friske krydderurter og råber: VÆRSGOOOO!
Alting har fået perfekt varme. Kartoflerne har lidt skorpe, laksen er blød indeni, asparges og tomater er al dente. Hver af de gode råvarer har sin egen tydelige smag, men spiller også godt sammen. Mums.
Denne engelsk-inspirerede opskrift er en fin måde at byde forårets overflod af lækre grøntsager velkommen på: De nye kartofler, de sprøde asparges, de søde tomater. Og laks kan man jo altid spise!
Der skal et drys krydderurter på til sidst. Vælg, hvad du lettest kan få fat på: Basilikumblade, persille, esdragon, mynte eller, som os, frisk oregano.
Ingredienser
1 kg nye kartofler | |
0.5 dl olivenolie | |
2 tsk. salt | |
4 laksebøffer | |
12 asparges | |
20 cherrytomater | |
0.5 citron, saften | |
Desuden |
|
Friske krydderurter |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bred et stykke bagepapir ud i din bradepande - tænd ovnen på 220 grader |
2
Færdig
|
Skrub og halvér de nye kartofler og vend dem med halvdelen af olien og halvdelen af saltet |
3
Færdig
|
Bag kartoflerne 20 minutter med skærefladen opad |
4
Færdig
|
Tag bradepanden ud af ovnen og læg laksebøffer, asparges og tomater ned til kartoflerne - dryp med citronsaft og det sidste olie og salt |
5
Færdig
|
Bag hele retten 15 minutter i ovnen |
6
Færdig
|
Drys med friske krydderurter ved servering |