Ingredienser
-
800 g lammesteak (lammekølleschnitzler)
-
4 spsk. olie
-
1 tsk. æbleeddike
-
4 fed hvidløg
-
2 spsk. herbes de Provence
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Lammesteaks er ofte skåret ud af lammekøllen – nogle slagtere kalder dem også lammekølleschnitzler. Det er en skøn udskæring med masser af saft og kraft, men også kød, der kræver lidt længere tilberedningstid end fx lammekoteletter og lammekrone.
Ud over den gode smag er en indlysende fordel ved lammesteaks, at der er meget mere kød på hver ‘bøf’ end på koteletterne. Du får simpelt hen mere lam for pengene.
Vi har valgt at marinere det gode lammekød i typisk sydeuropæisk stil – med masser af hvidløg og herbes de Provence. Sidstnævnte kan sagtens erstattes med enten timian eller rosmarin. Der er også en anelse æbleeddike i marinaden – den smager overhovedet ikke igennem, men er med til at mørne kødet.
Vores lammesteaks er grillet i en kuglegrill, hvor de glødende kul ligger i den ene halvdel, mens den anden halvdel er reserveret til indirekte grillning. Vi giver kødet rigelig varme: Det skal naturligvis ende med at være saftigt, men behøver ikke være lyserødt som de finere udskæringer på lammet. Det vigtige er, at kødet bliver ordentligt mørt.
Som tilbehør til en lammesteak kan du servere en rigtig sydfransk ratatouille og flutes eller ovnfritter.
Ingredienser
800 g lammesteak (lammekølleschnitzler) | |
4 spsk. olie | |
1 tsk. æbleeddike | |
4 fed hvidløg | |
2 spsk. herbes de Provence | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør lammesteaks ind i de øvrige ingredienser og lad marinere mindst 1 time, gerne op til 24 timer |
2
Færdig
|
Læg lammesteaks på en gennemvarm rist og grill 20 minutter ved indirekte varme |
3
Færdig
|
Grill 2-3 minutter på hver side over direkte varme, så kødet får masser af farve og stegeskorpe |