Ingredienser
-
4 laksebøffer
-
1 saftig lime
-
Salt, peber
-
Koriander
-
Chili
Et par ord om vores opskrift
Giv dine laksebøffer et pift fra det eksotiske sydamerikanske kontinent. Lime, koriander og chili får den skønne, fede fisk til at sprælle begejstret med halen og klappe gællerne i.
Ganske vist spiser man ikke meget laks i Sydamerika, men mange af de fisk, man normalt guffer på de kanter, får ofte et skud lime, koriander og chili.
Det er en utroligt nem opskrift: Tag laksebøfferne ud af køleskabet en halv time før grillning, dryp limesaft på kødsiden og drys med salt og peber. Herefter skal laksen grilles 5 minutter direkte over de glødende briketter med låget på grillen, så skindet bliver kulsort og det ryger voldsomt inde i grillen.
Nu er laksen klar og skal bare dryppes med lidt mere lime og drysses med hakket koriander og chili. Kan det være lettere?
Kødet på laksebøfferne er lige til at løfte af med kniv og gaffel, mens man spiser, så det sorte skind ligger tilbage til sidst. Det er der ingen ben i, selv for den mest sarte fiskespiser.
Servér en autentisk mexicansk guacamole, en fræk fennikel/æblesalat, en sund kartoffelsalat thaistyle og en håndfuld cool Corona’er til (øllen, altså).
Ingredienser
4 laksebøffer | |
1 saftig lime | |
Salt, peber | |
Koriander | |
Chili |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag laksebøfferne ud af køleskabet en halv time før grillning |
2
Færdig
|
Dryp halvdelen af limesaften over kødsiden, drys med salt og peber - lad marinere en halv time eller længere |
3
Færdig
|
Grill laksebøfferne 5 minutter på skindsiden direkte over de glødende briketter med låget på grillen - det skal ose voldsomt inde i grillen |
4
Færdig
|
Servér laksebøfferne straks og løft kødet af laksen med kniv og gaffel, så det sorte skind ligger tilbage - det er pærelet |
5
Færdig
|
Dryp resten af limesaften over laksen og drys med hakket koriander og chili |