Ingredienser
-
Tærtedej
-
160 g smør
-
125 g fuldkornsspelt
-
125 g emmer
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
600 g blandede løg og hvidløg (renset vægt)
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. æbleeddike
-
3 æg
-
1 spsk. timian
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
400 g hytteost
Et par ord om vores opskrift
Løgtærte er sund og billig mad. Ganske vist er der en god klat smør i dejen, men hvis du som vi kun bruger fuldkornsmel, så bliver det en fiberrig sag (lidt fedt skal vi jo også have for at smøre leddene). Løg er en afsindigt helsebringende grøntsag med masser af fibre og vitaminer. Og hytteost er en både mager og proteinholdig spise.
Men smagen er naturligvis det vigtigste, og den kan du glæde dig til. Løg, der får masser af varme, bliver søde og lækre. Den smørbagte dej med sine nøddeagtige melsorter er også kræs. Derudover er der godt med timian i fyldet, som smager dejligt igennem.
Til dejen har vi brugt en blanding af fuldkornsspelt og emmer, som også er en melsort lavet på fuldkorn. For så vidt kan du bare bruge præcis det mel, du vil, i dejen. Almindeligt hvedemel, grahamsmel, rugmel… du skal bare lande på i alt 250 gram mel.
Til fyldet har vi brugt 4 slags løg: Almindelige zittauerløg, skalotteløg, rødløg og hvidløg. Men igen kan du du selv vælge, hvilke(n) type(r) løg du ønsker… du skal bare ende på 600 gram løg alt i alt. Det svarer til ca. 10 middelstore, pillede løg.
Løgtærte smager godt i alle mulige sammenhænge. Til frokost, til aftensmad, på en buffet eller som tapas. Som tilbehør til løgtærte er en frisk italiensk tomatsalat altid et hit. Eller en fræk fennikelsalat med æble.
Ingredienser
Tærtedej |
|
160 g smør | |
125 g fuldkornsspelt | |
125 g emmer | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
600 g blandede løg og hvidløg (renset vægt) | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. æbleeddike | |
3 æg | |
1 spsk. timian | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
400 g hytteost |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Imens laver du fyldet: |
5
Færdig
|
Skær de pillede løg i tynde både og hvidløg i tynde skiver |
6
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg løgene bløde og blanke - det tager ca. 10 minutter |
7
Færdig
|
Tilsæt æbleeddike og lad det fordampe blandt løgene |
8
Færdig
|
Pisk æg og krydderier sammen og rør hytteost og stegte løg i blandingen |
9
Færdig
|
Hæld fyldet over tærtebunden og pynt evt. med timiankviste eller løgskiver |
10
Færdig
|
Bag tærten 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn |