Ingredienser
-
500 g kogt skinke
-
2 rødløg
-
1 bdt. purløg
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
Peber
-
Mayo
-
1 æg
-
2 dl olie
-
1 tsk. god eddike
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Der findes to skoler inden for skinkesalat: Den finthakkede skinkesalat, hvor kødet køres gennem en kødhakker – og den grove skinkesalat med hele skinkestykker.
Af gode grunde er den grove udgave den mest luksuriøse, for her kan man ikke snyde med kødkvaliteten. I en finthakket skinkesalat sniger sig ofte ureelle kødstykker med (for nu at sige det pænt).
Til hjemmelavet skinkesalat synes vi, du skal købe en røget skinke og koge den selv. Hvis skinken vejer 500-1000 gram, skal den koge 45-60 minutter i rigeligt vand med 5 laurbærblade. Lad skinken trække i vandet bagefter.
Vi synes også, du skal lave majonæsen selv. Har du en stavblender, tager det højst 5 minutter – og det lykkes hver gang! Du slår et helt æg (inklusive hvide) ud nederst i en røreskål, herpå hælder du 2 dl olie, lidt eddike, sennep og salt. Så stikker du den snurrende stavblender ned. Og bom, så er der mayo! Den smager FANTASTISK.
Denne opskrift ligger ikke langt fra slagterens luksus skinkesalat. Til gengæld er den 100 gange bedre end supermarkedets. Døm selv.
Ingredienser
500 g kogt skinke | |
2 rødløg | |
1 bdt. purløg | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
Peber | |
Mayo |
|
1 æg | |
2 dl olie | |
1 tsk. god eddike | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær skinke og løg i små tern |
2
Færdig
|
Klip purløget fint |
3
Færdig
|
MayoHæld æg først og dernæst olie, eddike, sennep og salt i en røreskål |
4
Færdig
|
Stik stavblenderen i røreskålen og blend, indtil konsistensen er perfekt |
5
Færdig
|
Rør mayo, yoghurt og friskkværnet peber sammen |
6
Færdig
|
Rør skinke, løg og purløg i |