Opskrift: Okseculotte i ovn
- rødvinsmarineret og langtidsstegt

0 0
Opskrift: Okseculotte i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg culotte
3.5 dl rødvin
Salt, peber

Mør og smagfuld culottesteg til festlige lejligheder

Tilhører:
  • Langtidsstegning

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Rødvinsmarinaden er så let, at du tror, det er løgn. Marinaden består nemlig bare af – rødvin! De øvrige smage (her blot salt og peber) tilføjer du først, når culottestegen skal i ovnen.

Det vil være en fordel, hvis du til marinaden køber en rødvin, du selv ville gide drikke. En billig, sur vin får kødet til at smage … billigt og surt.

Okseculotte er en knapt så kostbar udskæring som fx oksemørbrad. Der er meget mere smag i kødet, men det kræver lidt mere af kokken at få kødet mørt. Det problem løser denne opskrift på flotteste vis, for din rødvinsmarinerede okseculotte bliver dejligt mør både af at ligge i rødvin – og af langtidsstegning i ovnen ved meget svag varme.

Som alternativ til langtidsstegning kan du bruge sous vide: Pak din okseculotte i vakuum sammen med rødvin, salt og peber og giv stegen 6-7 timer ved 55 grader. Fortsæt herefter fra punkt 5 her i opskriften under ”Sådan gør du”.

Selv om culotten bliver meget mør, er det ikke helt ligegyldigt med udskæringen. Du kan altid bruge denne tommelfingerregel ved udskæring af culotte: Start med at skære kødet på tværs fra culottens spidse ende – du skal kunne se de overskårne kødfibre. Når du er 2/3 gennem stegen, skal du vende stegen en halv omgang, så du nu skærer igennem culottens brede ende.

Stegeskyen, der jo smager dejligt af rødvin, kan du eventuelt bruge til at lave en sauce bordelaise (rødvinssovs) af.

Til rødvinsmarineret culottesteg passer flødekartofler og en bønnesalat med tomater helt perfekt. Og et godt glas rødvin, forstås.

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg culotte
3.5 dl rødvin
Salt, peber
3 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri undersiden af stegen for hinder

2
Færdig

Marinér stegen i en frysepose sammen med rødvinen i mindst 4 timer, gerne natten over

3
Færdig

Hæld rødvinsmarinaden i et ovnfast fad, krydr kødet overalt med salt og peber og læg det oven i marinaden

4
Færdig

Sæt stegen i en kold ovn ved 70 grader i 5 timer

5
Færdig

Tag ud, lad hvile 1/2 time, skru ovnen op på 225 grader og giv kødet 10 minutter for at få en flot stegeskorpe

6
Færdig

Lad hvile 15 minutter og server i tynde skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Fiskesuppe med torsk
forrige
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
Opskrift: Daal med tomat
næste
Opskrift: Daal med tomat
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
forrige
Opskrift: Fiskesuppe med torsk
Opskrift: Daal med tomat
næste
Opskrift: Daal med tomat

6 Comments Skjul kommentarer

Er der en grund til at I først giver den skorpe til sidst, og ikke før den kommer i ovnen? Og hvilken kernetemperatur skal jeg gå efter før den skal ud og hvile?

Kære Mads

Den anviste metode – først rolig stegning, derefter ‘hidsig’ stegeskorpe – er efter vores mening den nemmeste og sikreste stegemetode til enhver slags steg, også fx flæskesteg og lammekølle. Skal culotten være rosa, bør du nok tage den ud ved en kernetemperatur på 56-58 grader; undlad at tildække den.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Kære Bo

Hvis du har let adgang til grill, er det helt klart en genial måde at lave stegeskorpe på. Så får du jo røgsmagen med i købet!

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here