Ingredienser
-
1.2 kg culotte
-
3.5 dl rødvin
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Rødvinsmarinaden er så let, at du tror, det er løgn. Marinaden består nemlig bare af – rødvin! De øvrige smage (her blot salt og peber) tilføjer du først, når culottestegen skal i ovnen.
Det vil være en fordel, hvis du til marinaden køber en rødvin, du selv ville gide drikke. En billig, sur vin får kødet til at smage … billigt og surt.
Okseculotte er en knapt så kostbar udskæring som fx oksemørbrad. Der er meget mere smag i kødet, men det kræver lidt mere af kokken at få kødet mørt. Det problem løser denne opskrift på flotteste vis, for din rødvinsmarinerede okseculotte bliver dejligt mør både af at ligge i rødvin – og af langtidsstegning i ovnen ved meget svag varme.
Som alternativ til langtidsstegning kan du bruge sous vide: Pak din okseculotte i vakuum sammen med rødvin, salt og peber og giv stegen 6-7 timer ved 55 grader. Fortsæt herefter fra punkt 5 her i opskriften under ”Sådan gør du”.
Selv om culotten bliver meget mør, er det ikke helt ligegyldigt med udskæringen. Du kan altid bruge denne tommelfingerregel ved udskæring af culotte: Start med at skære kødet på tværs fra culottens spidse ende – du skal kunne se de overskårne kødfibre. Når du er 2/3 gennem stegen, skal du vende stegen en halv omgang, så du nu skærer igennem culottens brede ende.
Stegeskyen, der jo smager dejligt af rødvin, kan du eventuelt bruge til at lave en sauce bordelaise (rødvinssovs) af.
Til rødvinsmarineret culottesteg passer flødekartofler og en bønnesalat med tomater helt perfekt. Og et godt glas rødvin, forstås.
Ingredienser
1.2 kg culotte | |
3.5 dl rødvin | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri undersiden af stegen for hinder |
2
Færdig
|
Marinér stegen i en frysepose sammen med rødvinen i mindst 4 timer, gerne natten over |
3
Færdig
|
Hæld rødvinsmarinaden i et ovnfast fad, krydr kødet overalt med salt og peber og læg det oven i marinaden |
4
Færdig
|
Sæt stegen i en kold ovn ved 70 grader i 5 timer |
5
Færdig
|
Tag ud, lad hvile 1/2 time, skru ovnen op på 225 grader og giv kødet 10 minutter for at få en flot stegeskorpe |
6
Færdig
|
Lad hvile 15 minutter og server i tynde skiver |
6 Comments Skjul kommentarer
Varmluft eller almindelig ovn?
Kære Lykke
Brug bare helt almindelig ovn til culotten.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Er der en grund til at I først giver den skorpe til sidst, og ikke før den kommer i ovnen? Og hvilken kernetemperatur skal jeg gå efter før den skal ud og hvile?
Kære Mads
Den anviste metode – først rolig stegning, derefter ‘hidsig’ stegeskorpe – er efter vores mening den nemmeste og sikreste stegemetode til enhver slags steg, også fx flæskesteg og lammekølle. Skal culotten være rosa, bør du nok tage den ud ved en kernetemperatur på 56-58 grader; undlad at tildække den.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist
Ville det ikke være nemmer og lave stegeskorpe på grillen
Kære Bo
Hvis du har let adgang til grill, er det helt klart en genial måde at lave stegeskorpe på. Så får du jo røgsmagen med i købet!
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist