Opskrift: Omelet med bacon og ost
- og salvie eller timian

0 0
Opskrift: Omelet med bacon og ost

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
15 g smør
0.5 pk. bacon i skiver
4 æg
50 g ost, revet
1 spsk. salvie (eller anden krydderurt)
0.25 tsk. salt
Peber

Selv tømmermændsramte teenagetøser kan finde ud af det her

Tilhører:
  • Billig mad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Advarsel: Bacon & æg kan aldrig blive sund mad. Og når du oven i købet tilføjer smør og ost, så ved du vist godt, hvad klokken er slået?! Men FOR POKKER, hvor smager det godt. Verdens bedste morgenmad eller frokost. Eller tømmermændsmad!

En omelet er nem, nem, nem at lave. Du pisker æg sammen med andre gode sager, hælder på panden, steger 5-7 minutter og flipper den færdige omelet over på en tallerken, så den danner en halvmåne.

En omelet skal kun steges på den ene side, og oversiden må gerne være en smule fugtig. Det går hurtigst, og omeletten bliver mere luftig, hvis du steger den med låg/stanniol over panden.

Variationsmulighederne er uendelige:

  • Brug skinke eller chorizo i stedet for bacon – eller drop kød
  • Brug al mulig slags ost: Vesterhavsost, Emmentaler, gedeost, whatever – eller drop ost
  • Brug chili i stedet for peber, hvis smagsløgene kan klare det
  • Brug en krydderurt eller lavær’ – salvie, timian, rosmarin, kørvel, esdragon, persille, purløg – tørret eller frisk
  • Tilføj grøntsager – tomat, gulerødder, asparges, ærter, fennikel, spinat…

Til den almindelige appetit er 2 æg pr. person en udmærket målestok, mens hvis du og dine medspisere er sultne, så pisk gerne et par æg mere med.

PS. Savner du mælk eller fløde i opskriften? Drop det! Ved kun at bruge æg uden noget flydende slipper du for at vente på, at det flydende skal fordampe. Det samme gælder, når du laver røræg uden hokuspokus.

Ingredienser

Antal personer:
15 g smør
0.5 pk. bacon i skiver
4 æg
50 g ost, revet
1 spsk. salvie (eller anden krydderurt)
0.25 tsk. salt
Peber
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret på panden og steg det strimlede bacon

2
Færdig

Pisk de øvrige ingredienser sammen

3
Færdig

Når baconnet er næsten færdigt, hælder du æggemassen over

4
Færdig

Læg låg på panden og steg 5-7 minutter ved middelvarme

5
Færdig

Flip omeletten over på en tallerken og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gin Gin Mule - gin med gingerbeer
forrige
Opskrift: Gin Gin Mule – gin med gingerbeer
Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør
næste
Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør
Opskrift: Gin Gin Mule - gin med gingerbeer
forrige
Opskrift: Gin Gin Mule – gin med gingerbeer
Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør
næste
Opskrift: Langtidsstegt kylling med hvidløgssmør

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here