Ingredienser
-
I ovnen
-
4 rødløg, i 1/8-dele
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
3 kanelstænger
-
2 stjerneanis, knust
-
1 kylling, delt i 8-10 stykker
-
3 dl vand
-
Salt, peber
-
På panden
-
40 g smør
-
4 spsk. sukker
-
4 æbler, i både
-
12 blommer, i 1/4-dele
Et par ord om vores opskrift
Kan du få fingre i en god håndfuld blommer, så er du godt på vej mod en kyllingeret, som nok skal begejstre hele familien. For hvem kan ikke lide blommer?
Hemmeligheden bag blommesovsens let eksotiske smag er et par kanelstænger og en stjerneanis. Begge krydderier er også geniale, hvis du vil lave en ekstralækker blommemarmelade.
Har du ikke blommer, kan du eventuelt bruge kirsebær i stedet. Har du ikke stjerneanis, kan du krydre med kardemomme, der også går godt sammen med kanel. Og kanelstængerne kan forresten byttes ud med 2-3 spsk. pulveriseret kanel.
Vi foreslår at servere karamelliserede æbler og ris til den ovnstegte kylling med blommesovs. Vi jævner ikke sovsen – hellere lave lidt mindre sovs, som risene så kan opsuge på tallerkenen. Hvis du foretrækker en tykkere sovs, kan du jævne den med 3 spsk. majsstivelse rørt op med vand.
Ingredienser
I ovnen |
|
4 rødløg, i 1/8-dele | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
3 kanelstænger | |
2 stjerneanis, knust | |
1 kylling, delt i 8-10 stykker | |
3 dl vand | |
Salt, peber | |
På panden |
|
40 g smør | |
4 spsk. sukker | |
4 æbler, i både | |
12 blommer, i 1/4-dele |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Læg rødløg, hvidløg og krydderier i et ovnfast fad og dæk det hele med kyllingestykkerne |
2
Færdig
|
Hæld vand ved og drys godt med salt og peber på kyllingen |
3
Færdig
|
Bag kyllingen 30 minutter i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
10 minutter inden kyllingen er færdig, smelter du smør og sukker på panden |
5
Færdig
|
Steg æblestykkerne ved ret høj varme, til de bruner og karamelliserer |
6
Færdig
|
Tag æblerne af og læg nu blommerne på den samme pande med smør og sukker |
7
Færdig
|
Tag kyllingen ud af ovnen og hæld løg, krydderier og stegesky over blommerne på panden |
8
Færdig
|
Sæt kyllingen tilbage i ovnen 5-10 minutter |
9
Færdig
|
Steg blommerne møre sammen med løg og stegesky og reducér væsken en smule (3-4 minutter) |
10
Færdig
|
Anret kyllingen på tallerkner med æblebåde, blommesovs og kogte ris |