Opskrift: Ovnstegt kylling med blommesovs
- stjerneanis og kanelstænger

0 0
Opskrift: Ovnstegt kylling med blommesovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
I ovnen
4 rødløg, i 1/8-dele
2 fed hvidløg, grofthakket
3 kanelstænger
2 stjerneanis, knust
1 kylling, delt i 8-10 stykker
3 dl vand
Salt, peber
På panden
40 g smør
4 spsk. sukker
4 æbler, i både
12 blommer, i 1/4-dele

En let eksotisk blommesovs, der klæder kyllingen utroligt godt

Tilhører:
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

  • I ovnen

  • På panden

Et par ord om vores opskrift

Del

Kan du få fingre i en god håndfuld blommer, så er du godt på vej mod en kyllingeret, som nok skal begejstre hele familien. For hvem kan ikke lide blommer?

Hemmeligheden bag blommesovsens let eksotiske smag er et par kanelstænger og en stjerneanis. Begge krydderier er også geniale, hvis du vil lave en ekstralækker blommemarmelade.

Har du ikke blommer, kan du eventuelt bruge kirsebær i stedet. Har du ikke stjerneanis, kan du krydre med kardemomme, der også går godt sammen med kanel. Og kanelstængerne kan forresten byttes ud med 2-3 spsk. pulveriseret kanel.

Vi foreslår at servere karamelliserede æbler og ris til den ovnstegte kylling med blommesovs. Vi jævner ikke sovsen – hellere lave lidt mindre sovs, som risene så kan opsuge på tallerkenen. Hvis du foretrækker en tykkere sovs, kan du jævne den med 3 spsk. majsstivelse rørt op med vand.

Ingredienser

Antal personer:
I ovnen
4 rødløg, i 1/8-dele
2 fed hvidløg, grofthakket
3 kanelstænger
2 stjerneanis, knust
1 kylling, delt i 8-10 stykker
3 dl vand
Salt, peber
På panden
40 g smør
4 spsk. sukker
4 æbler, i både
12 blommer, i 1/4-dele
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Læg rødløg, hvidløg og krydderier i et ovnfast fad og dæk det hele med kyllingestykkerne

2
Færdig

Hæld vand ved og drys godt med salt og peber på kyllingen

3
Færdig

Bag kyllingen 30 minutter i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

10 minutter inden kyllingen er færdig, smelter du smør og sukker på panden

5
Færdig

Steg æblestykkerne ved ret høj varme, til de bruner og karamelliserer

6
Færdig

Tag æblerne af og læg nu blommerne på den samme pande med smør og sukker

7
Færdig

Tag kyllingen ud af ovnen og hæld løg, krydderier og stegesky over blommerne på panden

8
Færdig

Sæt kyllingen tilbage i ovnen 5-10 minutter

9
Færdig

Steg blommerne møre sammen med løg og stegesky og reducér væsken en smule (3-4 minutter)

10
Færdig

Anret kyllingen på tallerkner med æblebåde, blommesovs og kogte ris

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sommersalat af nye grøntsager
forrige
Opskrift: Sommersalat af nye grøntsager
Opskrift: Kold avocadosuppe med hvidløgsrejer
næste
Opskrift: Kold avocadosuppe med hvidløgsrejer
Opskrift: Sommersalat af nye grøntsager
forrige
Opskrift: Sommersalat af nye grøntsager
Opskrift: Kold avocadosuppe med hvidløgsrejer
næste
Opskrift: Kold avocadosuppe med hvidløgsrejer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here