Ingredienser
-
200 g bacon
-
400 g kyllingefilet
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
200 g cherrytomater
-
2 spsk. paprika
-
20 peberkorn, knust
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
1 spsk. æbleeddike
-
2.5 dl piskefløde
-
Grøn mos
-
800 g kartofler
-
1 broccoli
-
2 dl kogevand
-
3 spsk. cremefraiche
-
1 tsk. salt
-
0.5 bdt. persille
Et par ord om vores opskrift
Paprikagryde er en slags gullasch – men med finere kød som mørbrad eller kylling og med en mild, cremet sovs lavet på fløde. Det er en klassisk dansk middagsret for både store og små.
I denne version erstatter vi den traditionelle tomatpuré med rigtige tomater. Det giver retten en friskere smag, og så er nyplukkede tomater samtidig sundere end noget, der kommer fra en dåse.
Om du bruger svinemørbrad, kylling eller kalkun – eller cocktailpølser for den sags skyld – ændrer ikke væsentligt på smagen og på tidsangivelserne. Vi brugte kylling, fordi det lige lå i køleskabet.
Hvis du kan få fat i et helt stykke bacon og skære i strimler, giver det bedre smag og mere bid end en pakke skiveskåret bacon. Men de tynde skiver røget gris kan også sagtens gå an.
Som sagt er paprikagryde en mild ret. Men kun, hvis du bruger den søde form for paprika. Med stærk paprika bliver retten tilsvarende stærk – med mindre du ændrer spiseskefulde til teskefulde.
Som tilbehør til paprikagryde serverer man normalt ris eller kartoffelmos. Vi foreslår dog en noget sundere grøn mos med kartofler, broccoli og persille. Mosen ser flot ud og smager enormt godt.
PS. Retten hedder paprikagryde – men vi synes, den er meget nemmere at tilberede på en sliplet-pande. Du bestemmer naturligvis selv.
Ingredienser
200 g bacon | |
400 g kyllingefilet | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
200 g cherrytomater | |
2 spsk. paprika | |
20 peberkorn, knust | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
1 spsk. æbleeddike | |
2.5 dl piskefløde | |
Grøn mos |
|
800 g kartofler | |
1 broccoli | |
2 dl kogevand | |
3 spsk. cremefraiche | |
1 tsk. salt | |
0.5 bdt. persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon i mindre stykker - steg sprødt - stil til side |
2
Færdig
|
Skær kyllingen i mundrette stykker - steg 2 minutter i baconfedtet - stil til side |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i små stykker - steg 10 minutter i baconfedtet (eller 3 spsk. olie) - til løgene bliver blanke, og tomaterne falder sammen |
4
Færdig
|
Tilsæt krydderierne og steg med 1 minut |
5
Færdig
|
Tilsæt eddike og piskefløde og kog ind ved svag varme i 10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt kylling og bacon, varm retten igennem |
7
Færdig
|
Grøn mosSkær kartofler og broccolistok i mindre stykker og hæld i en gryde |
8
Færdig
|
Dæk grøntsagerne med vand og læg broccolibuketterne ovenpå (de skal kun dampes) |
9
Færdig
|
Kog 10 minutter under låg |
10
Færdig
|
Hæld vandet fra, men gem en god sjat kogevand |
11
Færdig
|
Tilsæt cremefraiche, salt og den hakkede persille |
12
Færdig
|
Blend alle ingredienser og servér rygende varm |