Ingredienser
-
500 g pasta
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
3 spsk. olie
-
1 dl hvidvin
-
400 g frisk spinat
-
1.5 tsk. salt
-
1.5 tsk. sukker
-
0.5 muskatnød, revet
-
Peber
-
100 g cremefraiche 38%
-
400 g laks
-
Paprika
Et par ord om vores opskrift
Pasta – laks – spinat – hvidvin – cremefraiche … Med så lækre råvarer kan det simpelt hen ikke gå galt, vel?
Det gør det heller ikke. For de skønne ingredienser er her pakket forsigtigt ind i en uhyre enkel opskrift, så selv fummelfingrede mænd og køkkentrætte piger kan være med.
Resultatet bliver så godt, at du sagtens kan være bekendt at servere pastaretten for selv de mest forvænte af dine venner. Gerne med et køligt glas chardonnay eller riesling til.
Gør dig selv den tjeneste at investere i noget god pasta. Laksen skal helst også være af en hæderlig kvalitet, for pasta og laks spiller jo de to altdominerende hovedroller her.
Hvis du vil bevare laksen i pæne tern – i stedet for lyserødt smulder – er det vigtigt, at du kun giver den 2 minutters varme under låg uden at røre rundt i retten. Laksen skal helst forblive saftig og må endelig ikke blive tør. Hellere en lille smule lyserød i kernen end fuldkommen gennemkogt.
30 minutter – længere behøver det ikke at tage. Tænk lige over det: Hvornår har du sidst lavet lækker gæstemad helt fra bunden på en halv time?
Ingredienser
500 g pasta | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
3 spsk. olie | |
1 dl hvidvin | |
400 g frisk spinat | |
1.5 tsk. salt | |
1.5 tsk. sukker | |
0.5 muskatnød, revet | |
Peber | |
100 g cremefraiche 38% | |
400 g laks | |
Paprika |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken |
2
Færdig
|
Hak løg og hvidløg fint og steg blanke i olien i en stor gryde - små 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt hvidvinen og kog halvdelen væk |
4
Færdig
|
Tilsæt spinaten og kog, til den falder sammen, men stadig er fugtig |
5
Færdig
|
Tilsæt krydderier og cremefraiche og kog med 1 minut |
6
Færdig
|
Skær laksen i tern på 2 x 2 cm |
7
Færdig
|
Tilsæt den kogte pasta og laks til spinatblandingen og rør forsigtigt rundt |
8
Færdig
|
Læg låg på gryden og småkog 2 minutter |
9
Færdig
|
Drys med paprika: Så er der serveret |