Ingredienser
-
500 g pasta
-
5 spsk. olie
-
200 g oliven, grofthakket
-
50 g kapers, grofthakket
-
5 ansjosfileter, finthakket
-
1 chili uden kerne, finthakket
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 rødløg, finthakket
-
100 g soltørrede tomater, hakket
-
1 bdt. persille, finthakket
-
0.5 citron, den revne skal
-
3 spsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Spaghetti Puttanesca er en pastaret fra det gamle Napoli og betyder direkte oversat ”luderens spaghetti”. Si si, det er skam også en fræk og spændende ret, der tilfredsstiller sanserne.
Også i en lun eller kold pastasalat passer de lækre ingredienser helt fantastisk. Du skal ikke være bekymret for ansjoserne: De er beregnet på at salte retten og smager ikke spor af fisk.
Pastasalat Puttanesca smager godt alene og til alt slags stegt kød – fx som tilbehør til denne grillede flæskesteg i sommerhalvåret.
Ingredienser
500 g pasta | |
5 spsk. olie | |
200 g oliven, grofthakket | |
50 g kapers, grofthakket | |
5 ansjosfileter, finthakket | |
1 chili uden kerne, finthakket | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 rødløg, finthakket | |
100 g soltørrede tomater, hakket | |
1 bdt. persille, finthakket | |
0.5 citron, den revne skal | |
3 spsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningerne |
2
Færdig
|
Steg olie, oliven, kapers, ansjoser, chili og hvidløg et par minutter |
3
Færdig
|
Rør den varme blanding i pastaen sammen de øvrige ingredienser |
4
Færdig
|
Smag til - måske ønsker du mere retten mere salt? |