Opskrift: Pisto manchego – ratatouille på spansk
med oregano og chili

0 0
Opskrift: Pisto manchego – ratatouille på spansk

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 aubergine
1 squash
1 spsk. salt
2 løg
3 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 peberfrugter
500 g tomater
0.5 tsk. chiliflager
1 spsk. oregano

Herlig grøntsagsret, der kan spises til alt muligt

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pisto er en af den slags retter, der er nemme at tidsfæste. Da Spanien i middelalderen var et kalifat under maurisk overherredømme, besøgte den fornemme Zizyab rom Bagdadh landet i år 822. Han havde fået retten serveret ved et arabisk bryllup og spredte nu begejstret opskriften i al-Andalus, som den iberiske halvø hed dengang.

Siden har opskriften bredt sig over mange landegrænser, blandt andet mod nord ind i Frankrig, hvor pisto er blevet til ratatouille. De to retter er stort set identiske.

Der findes naturligvis lige så mange varianter af pisto, som der findes kokke, husmødre m/k og afarter af årstidens grøntsager. Denne udgave menes at være opfundet i La Mancha-provinsen og kaldes derfor pisto manchego.

Det skulle være nogenlunde sikkert, at der i en pisto skal tomater, peberfrugter og løg. Squash og aubergine er også meget brugt. Krydringen varierer, men oregano er et ret almindeligt krydderi i retten.

Pisto er billig bondekost, der laves efter det forhåndenværende søms princip. I Spanien bruges den smagfulde ret ofte som tilbehør til stegt fisk eller med et par spejlæg eller pocherede æg på toppen.

Køb eller bag selv flutes, så har du en komplet aftenmenu for små midler.

Ingredienser

Antal personer:
1 aubergine
1 squash
1 spsk. salt
2 løg
3 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 peberfrugter
500 g tomater
0.5 tsk. chiliflager
1 spsk. oregano
2 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær aubergine og squash i tern på godt 1 x 1 x 1 cm og bland med saltet

2
Færdig

Lad stå i 20 minutter og knug nu så meget væde af, som du kan

3
Færdig

Imens har du skåret løg og hvidløg i små tern og sat over i olien på en pande ved middellav varme

4
Færdig

Steg i små 10 minutter, til løgene er blanke

5
Færdig

Tilsæt aubergine, squash og peberfrugter, der også er skåret i tern - og steg 10 minutter, til det meste væde er fordampet

6
Færdig

Tilsæt tomater skåret i tern og chiliflager - og steg 10 minutter, til det meste væde er fordampet

7
Færdig

Smag til med oregano og servér varmt, lunkent eller koldt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Oksekød i ingefærsovs
forrige
Opskrift: Oksekød i ingefærsovs
Opskrift: Krydrede kofta / köfte
næste
Opskrift: Krydrede kofta / köfte
Opskrift: Oksekød i ingefærsovs
forrige
Opskrift: Oksekød i ingefærsovs
Opskrift: Krydrede kofta / köfte
næste
Opskrift: Krydrede kofta / köfte

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here