Opskrift: Klassisk porretærte med skinke
- kardemomme og timian

0 0
Opskrift: Klassisk porretærte med skinke

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
10 kardemommekapsler, de knuste korn
Fyld
20 g smør
500 g porrer (3 pæne porrer, renset)
3 æg
150 g cremefraiche
150 g ost, revet
150 g røget skinke, strimler
1 spsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Laber tærte, som du kan servere både til hverdag og fest

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Mørdej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Porretærte med skinke er en klassiker. Og det er den naturligvis, fordi den smager så fantastisk godt. Det er mad for både voksne og børn – især om efteråret og vinteren, hvor porrerne er flottest og billigst.

Vi har pimpet mørdejen en smule ved at tilføje kardemomme, som er et herligt allround krydderi. Kardemomme gør sig lige godt i det søde og i det salte køkken og er simpelt hen et krydderi, vi ikke kan anbefale nok. Men – krydderiet kan sagtens undværes i tærtebunden. Det er ‘kun’ et forslag.

Du kan også undvære skinke, hvis du foretrækker en vegetarisk version. Og timian kan sagtens byttes ud med salvie, rosmarin eller basilikum, mens chili kan erstattes af nogle vrid sort peber.

Hvilken ost du bruger er næsten ligegyldigt, bare den smager godt. Du kan for den sags skyld bruge hytteost, feta eller parmesan i stedet for almindelig smelteost.

Porretærte smager pragtfuldt både varm, kold og lunken, og du kan servere den når som helst hvor som helst – som middagsret eller til frokost, som forret med lidt salat eller som en af retterne på en (tapas) buffet.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
160 g smør
125 g hvedemel
125 g speltmel
1 æg
1 tsk. salt
10 kardemommekapsler, de knuste korn
Fyld
20 g smør
500 g porrer (3 pæne porrer, renset)
3 æg
150 g cremefraiche
150 g ost, revet
150 g røget skinke, strimler
1 spsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
4 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time

3
Færdig

Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Skær porrerne i 0,5 cm tykke skiver og steg 5 minutter i smørret, til porrerne er faldet let sammen

5
Færdig

Bland alle ingredienser til fyldet godt sammen og hæld over den forbagte dej

6
Færdig

Bag 25 minutter ved 180 grader

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gourmet syltede rødbeder
forrige
Opskrift: Gourmet syltede rødbeder
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
næste
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
Opskrift: Gourmet syltede rødbeder
forrige
Opskrift: Gourmet syltede rødbeder
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
næste
Opskrift: Tærte med græskar og kylling

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here