Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage
med et nip honning

0 0
Opskrift: Mild porsesnaps på 10 dage

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 g porserakler (lille håndfuld)
1 tsk. honning
1 fl. Klar Brøndum eller vodka

Brug sensommerens porserakler til den blideste porsesnaps

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Et par af Spicy Twists meget gode venner er de lykkelige ejere af en dejlig sommarstuga i Sydsverige, hvor de foruden vildt og svampe har uhindret adgang til læssevis af porse.

De to søde mennesker forærede os en flaske af sensommerens første porsesnaps, og vi tænkte … BVADR! For helt ærligt – er porsesnaps ikke sådan noget bittert mørkebrunt stads, som gang på gang ødelægger oplevelsen ved ellers skønne frokoster?!

Denne lyse, venlige porsesnaps smagte som en blid, svensk efterårsdag med lette noter af grønt og en ganske svag sødme. Det er ikke alene den bedste porsesnaps, vi nogen sinde har smagt – det er også den eneste, vi har brudt os om. Nej, hvor smager den godt.

Hemmeligheden – som nu snart ikke længere er en hemmelighed – er at smide en lille håndfuld porserakler ned i et sylteglas sammen med en teskefuld honning og en flaske Klar Brøndum (eller en flaske vodka). Og nu kommer det vigtigste: Si snapsen allerede efter 10 dage, så porsen ikke når at afgive for mange bitterstoffer!

Rakler på porse ligner små grankogler. Til en hel flaske snaps skal du kun bruge en lille håndfuld rakler (ca. 10 gram), så det kræver ikke mange minutters indsamling, før du er i hus.

Porserakler er typisk klar til plukning i september-oktober. Lav hellere et par flasker porsesnaps, når du er i gang, så du har lidt at byde af til alle årets frokoster – eller bruge som en kreativ værtindegave til venner & bekendte.

Porsesnaps er velegnet som en blid morgenbitter på brunchbordet – og som ledsager til sild og andre gode sager på frokostbordet (hvad enten vi taler søndagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost ).

Se også vores opskrifter på almindelig solbærsnaps, hurtig solbærsnaps, paradisæblesnaps og lakridsshot for voksne.

Ingredienser

Antal personer:
10 g porserakler (lille håndfuld)
1 tsk. honning
1 fl. Klar Brøndum eller vodka
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld porserakler og honning i et tætsluttende sylteglas

2
Færdig

Hæld alkoholen over og ryst rundt, så honningen opløses

3
Færdig

Lad trække 10 dage et mørkt sted

4
Færdig

Si porsesnapsen og hæld på en fin flaske

5
Færdig

Kan opbevares ubegrænset længe

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krupnik - polsk suppe med perlebyg
forrige
Opskrift: Krupnik – polsk suppe med perlebyg
Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask
næste
Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask
Opskrift: Krupnik - polsk suppe med perlebyg
forrige
Opskrift: Krupnik – polsk suppe med perlebyg
Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask
næste
Opskrift: Nem æbletærte med brunsviger-snask

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here