Ingredienser
-
10 g porserakler (lille håndfuld)
-
1 tsk. honning
-
1 fl. Klar Brøndum eller vodka
Et par ord om vores opskrift
Et par af Spicy Twists meget gode venner er de lykkelige ejere af en dejlig sommarstuga i Sydsverige, hvor de foruden vildt og svampe har uhindret adgang til læssevis af porse.
De to søde mennesker forærede os en flaske af sensommerens første porsesnaps, og vi tænkte … BVADR! For helt ærligt – er porsesnaps ikke sådan noget bittert mørkebrunt stads, som gang på gang ødelægger oplevelsen ved ellers skønne frokoster?!
Denne lyse, venlige porsesnaps smagte som en blid, svensk efterårsdag med lette noter af grønt og en ganske svag sødme. Det er ikke alene den bedste porsesnaps, vi nogen sinde har smagt – det er også den eneste, vi har brudt os om. Nej, hvor smager den godt.
Hemmeligheden – som nu snart ikke længere er en hemmelighed – er at smide en lille håndfuld porserakler ned i et sylteglas sammen med en teskefuld honning og en flaske Klar Brøndum (eller en flaske vodka). Og nu kommer det vigtigste: Si snapsen allerede efter 10 dage, så porsen ikke når at afgive for mange bitterstoffer!
Rakler på porse ligner små grankogler. Til en hel flaske snaps skal du kun bruge en lille håndfuld rakler (ca. 10 gram), så det kræver ikke mange minutters indsamling, før du er i hus.
Porserakler er typisk klar til plukning i september-oktober. Lav hellere et par flasker porsesnaps, når du er i gang, så du har lidt at byde af til alle årets frokoster – eller bruge som en kreativ værtindegave til venner & bekendte.
Porsesnaps er velegnet som en blid morgenbitter på brunchbordet – og som ledsager til sild og andre gode sager på frokostbordet (hvad enten vi taler søndagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost ).
Se også vores opskrifter på almindelig solbærsnaps, hurtig solbærsnaps, paradisæblesnaps og lakridsshot for voksne.
Ingredienser
10 g porserakler (lille håndfuld) | |
1 tsk. honning | |
1 fl. Klar Brøndum eller vodka |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld porserakler og honning i et tætsluttende sylteglas |
2
Færdig
|
Hæld alkoholen over og ryst rundt, så honningen opløses |
3
Færdig
|
Lad trække 10 dage et mørkt sted |
4
Færdig
|
Si porsesnapsen og hæld på en fin flaske |
5
Færdig
|
Kan opbevares ubegrænset længe |