Ingredienser
-
Rimmet lange
-
200 g langefilet
-
35 g fint salt
-
25 g sukker
-
Rødbedetatar
-
100 g rå rødbede
-
1 æble
-
50 g kapers
-
1 spsk. peberrod
-
2 spsk. citronsaft
-
Dildmayo
-
2.5 dl vindruekerneolie
-
2 bdt. dild
-
2 æggeblommer
-
1 tsk. æbleeddike
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Bacon-rasp
-
125 g bacon i skiver
-
Tilbehør
-
Rugbrødschips
Et par ord om vores opskrift
Spicy Twists gode veninde Lisbeth var på kursus hos Timm Vladimir og lærte dér at lave en uhyre elegant forret, der minder meget om denne. Lisbeth har arbejdet lidt videre med opskriften og giver nu Spicys madglade læsere muligheden for selv at lave retten…
Den skønne spisefisk lange er brugt som basis. Det kunne også være torsk, kuller, kulmule, lyssej eller brosme. Så længe du kan få en flot, tyk filet af en velsmagende hvid fisk.
Langefileten skal rimmes, dvs. marinere i salt og sukker. Det er præcis den samme proces, som når vi laver gravad laks. Ved at rimme fisken – i stedet for at koge eller stege den – bevarer du flere af fiskens sunde egenskaber. For ikke at tale om smagen!
Bagefter skærer du fisken i rustikke klodser, som skal serveres med en tatar af rødbede og æble, en vanedannende dildmayo, sprødt bacon og små stykker rugbrødschips. Sidstnævnte kan du købe flere steder, men du kan også sagtens lave dine egne rugbrødschips.
Et køligt glas sauvignon blanc eller en sprød riesling passer perfekt til den smagfulde forret.
Ingredienser
Rimmet lange |
|
200 g langefilet | |
35 g fint salt | |
25 g sukker | |
Rødbedetatar |
|
100 g rå rødbede | |
1 æble | |
50 g kapers | |
1 spsk. peberrod | |
2 spsk. citronsaft | |
Dildmayo |
|
2.5 dl vindruekerneolie | |
2 bdt. dild | |
2 æggeblommer | |
1 tsk. æbleeddike | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Bacon-rasp |
|
125 g bacon i skiver | |
Tilbehør |
|
Rugbrødschips |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rimmet langeBland salt og sukker, gnid ind i fisken, pak den i film og læg 2,5 timer i køleskab mellem to tunge ting |
2
Færdig
|
RødbedetatarSkær rødbede og æble i fine tern, hak kapers og peberrod, bland og hæld citronsaft over |
3
Færdig
|
DildmayoBlend olie og dild GRUNDIGT i mindst 5 minutter og si nu al den fine, grønne olie gennem et tyndt klæde |
4
Færdig
|
Pisk æggeblommer med sennep, eddike, salt og peber - og pisk herefter dildolien i 1 teskefuld ad gangen, så majonæsen når at tykne |
5
Færdig
|
Hæld dildmayo i en sprøjtepose (eller en frysepose, som du klipper et lille hul i) og opbevar i køleskab |
6
Færdig
|
Crunch af baconSteg baconskiverne helt sprøde, læg på køkkenrulle og lad køle af |
7
Færdig
|
Lige inden servering hakker du det sprøde bacon til groft bacon-rasp |
8
Færdig
|
ServeringLæg rødbedetatar i aflange strimler på fine tallerkener |
9
Færdig
|
Skær fisken i grove tern og læg oven på rødbedetataren |
10
Færdig
|
Pynt med dildmayo i små toppe omkring fisken |
11
Færdig
|
Stik små stykker rugbrødschips ned hist og pist |
12
Færdig
|
Drys med bacon-rasp og pynt med dildbuketter |
2 Comments Skjul kommentarer
Hej. Lyder som en dejlig ret – burde fisken ikke fryses inden tilberedning?
Hej Dorthe
Hvis du vil være på den meget sikre side, er nedfrysning af fisken nok en god idé. Vi tror dog ikke, det er strengt nødvendigt.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist