Ingredienser
-
250 g blåbær
-
250 g solbær
-
1.5 dl vand
-
175 g sukker
-
1 tsk. vaniljesukker
-
2 spsk. kartoffelmel
-
4 spsk. vand
-
200 g mandler, smuttede
Et par ord om vores opskrift
I Vejle bor Spicy Twists gode og smagfulde veninde, Mette, som er så heldig at have adgang til hækkevis af blåbær og solbær i sin brors fantastiske have.
Sød, som hun er, har Mette fremstillet en solid portion rødgrød af de dejlige sommerbær, skrevet opskriften ned og taget det appetitlige foto, som pryder denne side. Af hjertet tak, Mette – og hils brormand!
Solbær er i sæson fra juli til august, mens blåbærsæsonen strækker sig fra juli til september.
Du ved sikkert allerede, at blåbær er vildt sunde. Men det er solbær skam også – fyldt med C-vitaminer, antioxidanter og anthocyaniner, der styrker immunforsvar, blodgennemstrømning, øjne, nyrer og tarme (kilde).
Ud over den fremragende smag er der kort sagt masser af gode grunde til at spise mange flere blåbær og solbær. Og hvis du ikke orker at spise så mange, så drik dem – fx i hjemmelavet solbærsaft eller solbærrom.
Søde Mette slutter af med følgende salut: Jeg ”bruger sommerbærgrøden til stort set alt. På havregrød, på yoghurt, i koldskål, alene med piskefløde.” Gad vide, om Mettes rødgrød ikke også vil smage forrygende bare med lidt iskold mælk over?
Ingredienser
250 g blåbær | |
250 g solbær | |
1.5 dl vand | |
175 g sukker | |
1 tsk. vaniljesukker | |
2 spsk. kartoffelmel | |
4 spsk. vand | |
200 g mandler, smuttede |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld bær, vand og sukker i en gryde – bring i kog – og lad simre 5 minutter |
2
Færdig
|
Rør kartoffelmel med den dobbelte mængde vand |
3
Færdig
|
Tag gryden af ilden og pisk vaniljesukker og meljævningen i, til grøden er glat og blank |
4
Færdig
|
Tilsæt de hele smuttede mandler |
5
Færdig
|
Lad grøden køle af, før du serverer den |