Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær
- og smuttede mandler

0 0
Opskrift: Rødgrød med blåbær og solbær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
250 g blåbær
250 g solbær
1.5 dl vand
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kartoffelmel
4 spsk. vand
200 g mandler, smuttede

En herlig frisk og sund frugtgrød med sommerbær

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I Vejle bor Spicy Twists gode og smagfulde veninde, Mette, som er så heldig at have adgang til hækkevis af blåbær og solbær i sin brors fantastiske have.

Sød, som hun er, har Mette fremstillet en solid portion rødgrød af de dejlige sommerbær, skrevet opskriften ned og taget det appetitlige foto, som pryder denne side. Af hjertet tak, Mette – og hils brormand!

Solbær er i sæson fra juli til august, mens blåbærsæsonen strækker sig fra juli til september.

Du ved sikkert allerede, at blåbær er vildt sunde. Men det er solbær skam også – fyldt med C-vitaminer, antioxidanter og anthocyaniner, der styrker immunforsvar, blodgennemstrømning, øjne, nyrer og tarme (kilde).

Ud over den fremragende smag er der kort sagt masser af gode grunde til at spise mange flere blåbær og solbær. Og hvis du ikke orker at spise så mange, så drik dem – fx i hjemmelavet solbærsaft eller solbærrom.

Søde Mette slutter af med følgende salut: Jeg ”bruger sommerbærgrøden til stort set alt. På havregrød, på yoghurt, i koldskål, alene med piskefløde.” Gad vide, om Mettes rødgrød ikke også vil smage forrygende bare med lidt iskold mælk over?

Ingredienser

Antal personer:
250 g blåbær
250 g solbær
1.5 dl vand
175 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kartoffelmel
4 spsk. vand
200 g mandler, smuttede
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld bær, vand og sukker i en gryde – bring i kog – og lad simre 5 minutter

2
Færdig

Rør kartoffelmel med den dobbelte mængde vand

3
Færdig

Tag gryden af ilden og pisk vaniljesukker og meljævningen i, til grøden er glat og blank

4
Færdig

Tilsæt de hele smuttede mandler

5
Færdig

Lad grøden køle af, før du serverer den

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
forrige
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
næste
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
forrige
Opskrift: Ribeye-bøffer på grill
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon
næste
Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here