Opskrift: Salat med perlebyg og bacon
og lune grøntsager

0 0
Opskrift: Salat med perlebyg og bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Perlebyg
400 g perlebyg
1.2 l vand
1.5 tsk. salt
Salat
1 spsk. olie
300 g bacon
300 g cherrytomater
3 gulerødder
2 peberfrugter
1 æble
1 bdt. forårsløg
1 citron, saft og skal
1 bdt. persille

Lun madsalat, der gør både smagsløgene og maven lykkelige

Ingredienser

  • Perlebyg

  • Salat

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvad er perlebyg, spørger du måske…

Perlebyg er bygkerner poleret fri for de ydre skaldele. Perlebyg indeholder flere proteiner, vitaminer og fibre end både pasta og hvide ris og er dermed et sundere alternativ. Perlebyg, som er kogt rigtigt, er blødt, lækkert og smager mindst lige så godt som pasta og ris. Perlebyg er enormt let at lave. Så vores anbefaling er:

SPIS NOGET MERE PERLEBYG!

Denne salat med perlebyg, bacon og lune grøntsager har potentiale til at blive en af familiens nye livretter. Den er saftig og fyldt med så mange runde, rare smage, at det halve kunne være nok. Og så gør det vel ikke noget, at salaten tager max. 30 minutter at lave?

Kogetiden for perlebyg er 20 minutter, fra vandet er i kog. Lige som ris smager perlebyg bedst, hvis du tilsætter lidt salt til kogevandet. Mange anbefaler at skylle perlebyggen først – men det er lettere, hurtigere og mere vandbesparende at skumme vandet, når det begynder at koge.

Hvis middagen ikke kun består af perlebyg – men også af grøntsager og kød eller fisk – er den ideelle mængde perlebyg pr. person 100 gram. Hertil skal bruges 3 dl vand til kogningen, som får perlebyggen svulme godt op og blive til en slags kornede perler.

Når perlebyggen er kogt, hælder du det resterende kogevand fra. Du kan spise perlebyggen med det samme eller lade den stå og trække videre i gryden med låg på. Fra 5 til 20 minutters trækketid gør kun perlebyggen endnu lækrere.

Se vores andre opskrifter med perlebyg: Bygotto med blomkål og Krupnik – polsk suppe med perlebyg

Se også vores opskrifter på perlespelt-salat med bacon og perlespelt-salat med ovnbagte grøntsager

I dagens salat skal grøntsagerne lige varmes først, så de ikke er helt rå. Under lynstegningen tilsættes citronsaft, der bliver blødere i smagen af varmen, men stadig tilfører salaten friskhed.

Hvilke grøntsager du vil bruge, er helt op til, hvad du har i grøntsagsskuffen. Vi var så heldige at have cherrytomater, peberfrugt, forårsløg, gulerødder, æbler og persille. En virkelig god kombination.

Vi var også heldige med vores bacon, der var købt hos en slagter. Det skar vi i tykke skiver, som blev stegt langsomt, og først bagefter skar vi det i strimler. Det er en ualmindeligt god måde at spise sin livsnødvendige bacon på.

I stedet for bacon kunne du sagtens bruge kylling, laks, rejer eller røræg. Alt er muligt med denne dejlige, fleksible perlebygsalat.

Ingredienser

Antal personer:
Perlebyg
400 g perlebyg
1.2 l vand
1.5 tsk. salt
Salat
1 spsk. olie
300 g bacon
300 g cherrytomater
3 gulerødder
2 peberfrugter
1 æble
1 bdt. forårsløg
1 citron, saft og skal
1 bdt. persille
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring perlebyg, vand og salt i kog – skum vandet, når byggen koger - småkog under låg 20 minutter - og hæld det overskydende vand fra

2
Færdig

Steg bacon i olien, til det er sprødt, lad dryppe af på fedtsugende papir og skær i strimler

3
Færdig

Halvér tomaterne, snit gulerødder, peberfrugter, forårsløg og æble i mindre stykker

4
Færdig

På panden skal der være 0.75 dl fedtstof - gerne både baconfedt og olivenolie

5
Færdig

Steg grøntsagerne sammen med citronsaft og -skal ved høj varme i højst 2 minutter - der skal stadig være bid i grøntsagerne og overskydende saft tilbage på panden

6
Færdig

Bland den færdigkogte perlebyg, finthakket persille, baconstrimler og grøntsager sammen og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

vegansk-blomkaalspizza
forrige
Opskrift: Vellykket vegansk blomkålspizza
graesk-omelet
næste
Opskrift: Græsk omelet
vegansk-blomkaalspizza
forrige
Opskrift: Vellykket vegansk blomkålspizza
graesk-omelet
næste
Opskrift: Græsk omelet

Tilføj Din Kommentar