Ingredienser
-
1 bdt. basilikum
-
0.5 bdt. persille
-
0.5 bdt. mynte
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 dl olie
-
3 spsk. æbleeddike
-
5 ansjoser
-
2 spsk. kapers
-
1 spsk. grov sennep
-
0.5 tsk. salt
-
0.25 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Salsa verde betyder grøn sovs, og som sædvanligt har de madglade italienere begået en lille genistreg med en fuldkommen guddommelig sammensætning af simple råvarer.
Tydeligst i smagsbilledet står de friske krydderurter, men der er også en let skarphed fra eddiken og en smule salt. Til gengæld smager du hverken ansjoser, kapers eller sennep specifikt – de gør ‘bare’ den grønne sovs til en rigere og rundere oplevelse.
Salsa verde kan spises som dip til grissini, chips, alle mulige rå grøntsager (husk at bruge rå asparges og radiser i sæsonen) og som tilbehør til stegt kød og fisk.
Hvis du serverer salsa verde til lam, kan du med fordel erstatte basilikum med rosmarin. Du kan også bruge frisk oregano, kørvel og esdragon i en salsa verde.
Ingredienser
1 bdt. basilikum | |
0.5 bdt. persille | |
0.5 bdt. mynte | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 dl olie | |
3 spsk. æbleeddike | |
5 ansjoser | |
2 spsk. kapers | |
1 spsk. grov sennep | |
0.5 tsk. salt | |
0.25 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hak alt det grønne samt ansjoser og kapers fint og rør de øvrige ingredienser i – eller |
2
Færdig
|
Kør alle ingredienser hurtigt i foodprocessoren |