Opskrift: Sauce tartare på den lette måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 æggeblommer
1 tsk. salt
1 dl olie
8 spsk. græsk yoghurt
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
4 spsk. kapers
2 spsk. persille
1 skalotteløg
Peber

Opskrift: Sauce tartare på den lette måde

- med kapers, citronsaft og persille

En velrørt sauce tartare er alle fisks bedste ven

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Som så mange andre af verdens geniale sovser er sauce tartare opfundet i Frankrig. I sit udgangspunkt er det noget med majonæse og kapers, og herfra udvikler den kolde sovs sig i mange retninger.

Selveste Paul Bocuse, kokkenes kok, beskriver en sauce tartare som en remoulade, hvor dijonsennep erstatter ansjoser.

Vi foreslår en lidt lettere sauce tartare, hvor en del af majonæsen er erstattet af græsk yoghurt. Men stadig med den runde, gode, let syrlige smag, der står så godt til fisk, hvad enten den er kogt, stegt eller friteret.

Majonæsen pisker vi selv af 1 æggeblomme, et nip salt og lidt olie. Og du skal ikke fortvivle, hvis æggemassen ikke samler sig til en perfekt hvid sky. Ingredienserne er udelukkende med for smagens skyld – når du rører den tykke, græske yoghurt i æggene, samler sovsen sig flot.

I sovsen rører vi desuden hakkede kapers, skalotteløg og persille samt lidt citronsaft og sennep. Servér din sauce tartare som tilbehør til fiskefileter, fiskefrikadeller, torskerogn eller al mulig anden fisk. Sovsen smager intet mindre end fantastisk!

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Tag et piskeris og pisk æggeblommerne seje med salt

2
Færdig

Pisk videre, mens du hælder olien ned til æggene i en tynd stråle (pyt med, om det bliver til majonæse)

3
Færdig

Rør yoghurt, dijonsennep og citronsaft i æggemassen

4
Færdig

Hak kapers, persille og skalotteløg fint og rør i

5
Færdig

Smag til med friskkværnet peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 700 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
forrige
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
næste
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
forrige
Opskrift: 25 veganske chokoladekugler på 15 minutter
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk
næste
Opskrift: Gammeldags brunkål med flæsk

Tilføj Din Kommentar