Ingredienser
-
0.5 dl olivenolie
-
2 store løg
-
2 fed hvidløg
-
2 røde peberfrugter
-
2 stængler blegselleri
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. muskatnød
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. chiliflager eller cayennepeber
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
2 ds. flået tomat
-
4 æg
-
1 bdt. koriander eller persille
Et par ord om vores opskrift
Enhver, der har været i Israel, ved, at man om morgenen kan få serveret en omgang æg i krydret sovs på hver en lille sidegadecafé. Shakshuka – jødernes favoritmorgenmad.
Shakshuka stammer givetvis fra Nordafrika, hvilket krydderierne i retten også tyder på. I Algeriet fås en variant af shakshuka med lammekød, mens man i Tyrkiet spiser retten med squash og kartofler.
I Israel er shakshuka en krydret tomatsovs med løg, peberfrugter og pocherede æg, og det er dén udgave, vi fokuserer på her.
Som sagt spiser man shakshuka om morgenen i Israel, ofte med fladbrød til at duppe sovsen op med. Her i Danmark kan du sagtens servere shakshuka som frokost eller aftensmad, hvis du laver en lidt større portion. Det er en sund, lækker og billig vegetarret.
Mængden i denne opskrift svarer til en pæn omgang morgenmad til 4 personer, især hvis du serverer lunt fladbrød til.
Ingredienser
0.5 dl olivenolie | |
2 store løg | |
2 fed hvidløg | |
2 røde peberfrugter | |
2 stængler blegselleri | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. muskatnød | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. chiliflager eller cayennepeber | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
2 ds. flået tomat | |
4 æg | |
1 bdt. koriander eller persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op i en pande |
2
Færdig
|
Steg de grofthakkede grøntsager blanke og møre ved middel-lav varme - det tager ca. 20 minutter |
3
Færdig
|
Knus alle krydderierne til pulver og steg med 2 minutter, til grøntsagerne dufter eksotisk |
4
Færdig
|
Rør tomaterne i og kog videre 10 minutter, til sovsen tykner lidt |
5
Færdig
|
Lav små fordybninger i sovsen og slå et æg forsigtigt ud i hver fordybning |
6
Færdig
|
Læg låg på panden og steg videre, til æggene er størknet - det tager 5-10 minutter |
7
Færdig
|
Drys med hakket koriander eller persille og servér rygende varm |