• Forside
  • Sovs
  • Opskrift: Cremet gorgonzolasauce uden fløde

Opskrift: Cremet gorgonzolasauce uden fløde
med muskatnød og et skvæt calvados

0 0
Opskrift: Cremet gorgonzolasauce uden fløde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g smør
2 spsk. mel
3 dl minimælk
80 g gorgonzola
1 spsk. calvados
0.5 tsk. muskat, revet
1 tsk. salt, peber

Superlækker italiensk ostesauce med lidt færre kalorier

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Seriøst: Der findes opskrifter på gorgonzolasauce, som kræver, at du bruger 1/1 liter piskefløde! Det smager sikkert fortryllende, men man skal jo løbe mindst et maratonløb bagefter for at forbrænde halvdelen.

Faktisk er det helt unødvendigt at bruge så meget fedtstof for at opnå en lækkert cremet og fuldt tilfredsstillende gorgonzolasauce med masser af smag fra den gode, italienske blåskimmelost.

I stedet laver vi en hurtig opbagning af 20 gram smør, lidt mel – og minimælk! Allerede nu føles den opbagte sauce dejligt cremet, og når du så tilsætter den fede gorgonzolaost, vil hverken du eller dine gæster tænke over, at der ikke er fløde i.

For at give ostens fedme modspil tilføjer du lidt revet muskatnød og 1 spsk. calvados (eller cognac eller brandy eller et halvt glas hvidvin).

Gorgonzolasauce smager forrygende til et godt stykke stegt kød (okse, gris, kylling), evt. med pasta og en rar italiensk tomatsalat.

Ingredienser

Antal personer:
20 g smør
2 spsk. mel
3 dl minimælk
80 g gorgonzola
1 spsk. calvados
0.5 tsk. muskat, revet
1 tsk. salt, peber
3 fra 10 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret i en gryde og rør melet i

2
Færdig

Pisk mælken langsomt i, så saucen hele tiden når at tykne

3
Færdig

Snit osten i mindre stykker og smelt ud i saucen

4
Færdig

Tilsæt calvados og krydderier og lad koge med 2 minutter

5
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
forrige
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
Opskrift: Shakshuka - israelsk morgenmad
næste
Opskrift: Shakshuka – israelsk morgenmad
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
forrige
Opskrift: Lynhurtige ravioli med svampe
Opskrift: Shakshuka - israelsk morgenmad
næste
Opskrift: Shakshuka – israelsk morgenmad

Tilføj Din Kommentar