Ingredienser
-
20 g smør
-
2 spsk. mel
-
3 dl minimælk
-
80 g gorgonzola
-
1 spsk. calvados
-
0.5 tsk. muskat, revet
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Seriøst: Der findes opskrifter på gorgonzolasauce, som kræver, at du bruger 1/1 liter piskefløde! Det smager sikkert fortryllende, men man skal jo løbe mindst et maratonløb bagefter for at forbrænde halvdelen.
Faktisk er det helt unødvendigt at bruge så meget fedtstof for at opnå en lækkert cremet og fuldt tilfredsstillende gorgonzolasauce med masser af smag fra den gode, italienske blåskimmelost.
I stedet laver vi en hurtig opbagning af 20 gram smør, lidt mel – og minimælk! Allerede nu føles den opbagte sauce dejligt cremet, og når du så tilsætter den fede gorgonzolaost, vil hverken du eller dine gæster tænke over, at der ikke er fløde i.
For at give ostens fedme modspil tilføjer du lidt revet muskatnød og 1 spsk. calvados (eller cognac eller brandy eller et halvt glas hvidvin).
Gorgonzolasauce smager forrygende til et godt stykke stegt kød (okse, gris, kylling), evt. med pasta og en rar italiensk tomatsalat.
Ingredienser
20 g smør | |
2 spsk. mel | |
3 dl minimælk | |
80 g gorgonzola | |
1 spsk. calvados | |
0.5 tsk. muskat, revet | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt smørret i en gryde og rør melet i |
2
Færdig
|
Pisk mælken langsomt i, så saucen hele tiden når at tykne |
3
Færdig
|
Snit osten i mindre stykker og smelt ud i saucen |
4
Færdig
|
Tilsæt calvados og krydderier og lad koge med 2 minutter |
5
Færdig
|
Servér straks |