Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs
- rejer og esdragon

0 0
Opskrift: Smørstegte asparges med avocadosovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
20 g smør
200 g rejer
Avocadosovs
2 avocado
4 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. citronsaft
1 citron, skallen
1 tsk. salt, peber
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret

Elegant og superlækker forret til mennesker, du gerne vil forkæle

Ingredienser

  • Avocadosovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Er der stadig asparges at få i butikkerne, når du læser disse linjer? Så skynd dig at købe rigeligt ind! Sæsonen løber fra april til Sankt Hans; derefter er det slut med de danske asparges indtil næste år.

Prøv at få fat i både et bundt hvide og grønne asparges. Begge dele smager vildt godt, men med små nuancer, der supplerer hinanden enormt godt. Derfor er det altid en god idé at servere begge slags asparges på én gang.

I denne elegante forret skal aspargesene steges i smør. Det giver en lækker, rund, lidt nøddeagtig smag, som står godt til de let bitre asparges. At stege asparges er præcis lige så let som at dampe dem: Som sædvanligt skal de hvide asparges have 5-6 minutter, mens de grønne asparges skal have ca. 2 minutter.

I stedet for den klassiske mousselinesovs foreslår vi en lettere, men stadig cremet avocadosovs og et drys rejer og esdragon. Det smager som og ligner noget, som du kunne få serveret på en fin restaurant. Og det er ikke spor svært at lave.

Vil du forkæle dine gæster, serverer du en kurvfuld friskbagte kuvertbrød til. Og måske et glas sprød riesling?

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. hvide asparges
1 bdt. grønne asparges
20 g smør
200 g rejer
Avocadosovs
2 avocado
4 spsk. græsk yoghurt
2 spsk. citronsaft
1 citron, skallen
1 tsk. salt, peber
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær den flade ende af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt - bræk enderne af de grønne asparges

2
Færdig

Smelt smørret på en pande og steg aspargesene ved middelhøj varme:

3
Færdig

De hvide asparges skal have ca. 3 minutter på hver side - en spids kniv skal kun møde en smule modstand. De grønne asparges skal have ca. 1 minut på hver side - de må ikke blive for bløde

4
Færdig

Mos avocadoerne groft med en gaffel og rør med de øvrige ingredienser

5
Færdig

Servér de lune asparges med en klat avocadosovs og et drys rejer, esdragon og citronskal

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs
forrige
Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
næste
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs
forrige
Opskrift: Bagt kulmule med let sennepssovs
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn
næste
Opskrift: Nem rabarbertærte med mandler og havregryn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here