Ingredienser
-
1 bdt. hvide asparges
-
1 bdt. grønne asparges
-
20 g smør
-
200 g rejer
-
Avocadosovs
-
2 avocado
-
4 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. citronsaft
-
1 citron, skallen
-
1 tsk. salt, peber
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
Et par ord om vores opskrift
Er der stadig asparges at få i butikkerne, når du læser disse linjer? Så skynd dig at købe rigeligt ind! Sæsonen løber fra april til Sankt Hans; derefter er det slut med de danske asparges indtil næste år.
Prøv at få fat i både et bundt hvide og grønne asparges. Begge dele smager vildt godt, men med små nuancer, der supplerer hinanden enormt godt. Derfor er det altid en god idé at servere begge slags asparges på én gang.
I denne elegante forret skal aspargesene steges i smør. Det giver en lækker, rund, lidt nøddeagtig smag, som står godt til de let bitre asparges. At stege asparges er præcis lige så let som at dampe dem: Som sædvanligt skal de hvide asparges have 5-6 minutter, mens de grønne asparges skal have ca. 2 minutter.
I stedet for den klassiske mousselinesovs foreslår vi en lettere, men stadig cremet avocadosovs og et drys rejer og esdragon. Det smager som og ligner noget, som du kunne få serveret på en fin restaurant. Og det er ikke spor svært at lave.
Vil du forkæle dine gæster, serverer du en kurvfuld friskbagte kuvertbrød til. Og måske et glas sprød riesling?
Ingredienser
1 bdt. hvide asparges | |
1 bdt. grønne asparges | |
20 g smør | |
200 g rejer | |
Avocadosovs |
|
2 avocado | |
4 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. citronsaft | |
1 citron, skallen | |
1 tsk. salt, peber | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær den flade ende af de hvide asparges og skræl dem omhyggeligt - bræk enderne af de grønne asparges |
2
Færdig
|
Smelt smørret på en pande og steg aspargesene ved middelhøj varme: |
3
Færdig
|
De hvide asparges skal have ca. 3 minutter på hver side - en spids kniv skal kun møde en smule modstand. De grønne asparges skal have ca. 1 minut på hver side - de må ikke blive for bløde |
4
Færdig
|
Mos avocadoerne groft med en gaffel og rør med de øvrige ingredienser |
5
Færdig
|
Servér de lune asparges med en klat avocadosovs og et drys rejer, esdragon og citronskal |