Ingredienser
-
500 g spaghetti
-
3 spsk. olivenolie
-
3 store løg, hakket
-
3 fed hvidløg, i tynde skiver
-
3 gulerødder, i små firkanter
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
1.5 spsk. balsamico
-
500 g hakket oksekød
-
1 ds. flået tomat
-
1.5 spsk. tørret basilikum
-
Bechamelsovs
-
40 g smør
-
4 spsk. mel
-
4 dl mælk
-
0.5 tsk. salt, peber
-
0.5 muskatnød, revet
Et par ord om vores opskrift
Som du sikkert ved alt om, hedder en af danskernes livretter lasagne – og sådan én består typisk af pastaplader lagt lagvis med kødsovs og toppet med en bechamelsovs (opbagt sovs uden ost) eller en mornaysovs (opbagt sovs med ost).
Hvis man ser sådan på det, så er danskernes yndlingslasagne i realiteten ‘bare’ en slags spaghetti med kødsovs bagt i ovnen med hvid sovs på toppen.
Derfor er tanken nærliggende: Hvorfor ikke droppe de lidt besværlige pastaplader og bruge spaghetti i stedet for? Det smager nøjagtigt ens og er nemmere at lave.
Vi foreslår en bechamelsovs på toppen, men hvis du synes, at en rigtig lasagne skal toppes med ostesovs (mornay), rører du bare 200 g revet mozzarella i sovsen, når den er færdig. Sværere er det ikke.
Som tilbehør til spaghetti med kødsovs i ovn smager en italiensk tomatsalat (caprese) med ‘rigtig’ mozzarella og frisk basilikum helt rigtigt. Og måske et glas italiensk rødvin til de voksne, hvis det er fredag aften, og der skal hygges?
Ingredienser
500 g spaghetti | |
3 spsk. olivenolie | |
3 store løg, hakket | |
3 fed hvidløg, i tynde skiver | |
3 gulerødder, i små firkanter | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
1.5 spsk. balsamico | |
500 g hakket oksekød | |
1 ds. flået tomat | |
1.5 spsk. tørret basilikum | |
Bechamelsovs |
|
40 g smør | |
4 spsk. mel | |
4 dl mælk | |
0.5 tsk. salt, peber | |
0.5 muskatnød, revet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog spaghetti halvt så lang tid, som der står på pakken, med rigeligt salt i vandet – gem lidt kogevand |
2
Færdig
|
Steg løg, hvidløg, gulerødder, salt og sukker, til grøntsagerne bliver blanke - det tager godt 10 minutter |
3
Færdig
|
Hæld balsamico ved og lad den fordampe |
4
Færdig
|
Hæld kødet ved og rutsj det rundt i gryden, til det er helt findelt |
5
Færdig
|
Hæld tomat og basilikum ved og lad det småsnurre 10 minutter |
6
Færdig
|
Hæld spaghettien og en sjat (1/2 dl) kogevand ned i sovsen og vend rundt |
7
Færdig
|
Fordel spaghetti med kødsovs i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) |
8
Færdig
|
Nu er det tid til bechamelsovsen – det tager godt 10 minutter |
9
Færdig
|
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme |
10
Færdig
|
Pisk mel i |
11
Færdig
|
Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne undervejs |
12
Færdig
|
Rør krydderier i og lad sovsen småkoge ved lav varme 2 minutter - nu tykner den endnu mere |
13
Færdig
|
Fordel bechamelsovsen over spaghetti-blandingen |
14
Færdig
|
Bag 20-25 minutter midt i en 210 grader varm ovn |