Ingredienser
-
300 g bøf
-
3 spsk. soya
-
1 tsk. chiliflager
-
3 spsk. olie
-
Salat
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
15 cherrytomater
-
1 agurk
-
0.25 spidskål
-
1 bdt. forårsløg
-
0.5 bdt. mynte
-
0.5 bdt. koriander
-
30 g rå peanuts
-
Peanutdressing
-
4 spsk. olie
-
1 spsk. peanutbutter
-
1 lime, saften
-
2 spsk. fiskesovs
-
1 spsk. riseddike
-
2 tsk. rørsukker
-
1 fed hvidløg, knust
-
Chili efter smag
Et par ord om vores opskrift
“Spicy” kalder vi denne skønne oksekødssalat med oprindelse i Thailand – men du bestemmer naturligvis selv chilistyrken. I sit hjemland er dette en ret, der ofte serveres hvinende stærk med masser af rå, røde chilier i.
Thai beef salad er en klassiker, der vil vække jubel som forret hos alle, der elsker det frisk-krydrede thailandske køkken: Sprød salat, mørt kød, knasende peanuts og en mumset dressing, hvori indgår 1 spsk. peanutbutter og andre delikate smage.
En fiks måde at begrænse chilistyrken er at skære en stærk chili igennem på den lange led og ryste med i dressingen. Lad det hele trække lidt og fisk så chilien op.
Thailandsk oksekødsalat er som sagt tænkt som en forret. Eventuelt med kuvertbrød til? Men du kan også blande nudler i og fordoble mængden af dressing, så kan salaten sagtens gå an som hovedret. Måske skal der samtidig lidt ekstra bøf til?
Apropos bøf: Med vores tidsangivelse får du meget saftigt rødt kød. Foretrækker du kødet mere gennemstegt, så giv bøffen et par minutter mere på hver side.
Ingredienser
300 g bøf | |
3 spsk. soya | |
1 tsk. chiliflager | |
3 spsk. olie | |
Salat |
|
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
15 cherrytomater | |
1 agurk | |
0.25 spidskål | |
1 bdt. forårsløg | |
0.5 bdt. mynte | |
0.5 bdt. koriander | |
30 g rå peanuts | |
Peanutdressing |
|
4 spsk. olie | |
1 spsk. peanutbutter | |
1 lime, saften | |
2 spsk. fiskesovs | |
1 spsk. riseddike | |
2 tsk. rørsukker | |
1 fed hvidløg, knust | |
Chili efter smag |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Marinér bøfferne mindst 30 minutter i soya og chili |
2
Færdig
|
Dup bøfferne tørre og steg i olien ved høj varme 1-2 minutter på hver side - lad hvile |
3
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med hele mynte- og korianderblade |
4
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og bland med grøntsagerne |
5
Færdig
|
Skær kødet i tynde skiver |
6
Færdig
|
Smag på salaten, før du lægger kødet på - skal der mere lime på? |
7
Færdig
|
Anret salaten med oksekødsskiver og drys med peanuts, som du har ristet lysebrune på panden |