Ingredienser
-
250 g kogt bulgur
-
250 g kogt kartoffel
-
3 spsk. frisk mynte
-
1 skalotteløg, fint hakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tomat
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. sumak
-
1 tsk. cayennepeber
-
Desuden
-
Spidskål, blade
-
Citronbåde
-
Frisk mynte
Et par ord om vores opskrift
Cig betyder rå på tyrkisk. Köfte er en slags krydret frikadelle. Normalt er cig köfte altså en slags krydret tatar, der spises som fingermad. Cig köfte kan fx indgå som en del af et fad mezze, de berømte tyrkiske forretter eller tapas.
Se også vores opskrift på stegte tyrkiske köfte.
Vegansk cig köfte er tilsvarende en rå, krydret plantefars. Som fingermad spises den let klistrede fars ofte på salatblade og dryppes med citronsaft. Vi foretrækker blade af spidskål, men det er en smagssag.
Der er naturligvis mange meninger om, hvad der skal i sådan en rå plantefars. Der kan for eksempel indgå bulgur, tomatpuré, chili, hakkede valnødder og en særlig syrlig granatæblepasta.
Farsen æltes grundigt og formes herefter som små pølser, hvori kokkens fingre er aftegnet. En sjov idé, faktisk.
Vi foreslår en noget lettere udgave, hvor stavblenderen gør æltearbejdet, og med lidt andre ingredienser.
Den mest fremmedartede af vores ingredienser er sumak, et tørret syrligt krydderi, som kan købes mange steder og giver en autentisk mellemøstlig smag. Kan du ikke skaffe sumak, så brug revet citronskal i stedet.
Sumak indgår i øvrigt i den geniale krydderblanding za’atar, der er helt uundværlig på mange salater og på de lækre libanesiske fladbrød manakish.
Skal det være en autentisk fastfoodoplevelse lige som hjemme i Tyrkiet, så drik en kande hjemmelavet yoghurtdrik, ayvar, til dine veganske cig köfte.
Ingredienser
250 g kogt bulgur | |
250 g kogt kartoffel | |
3 spsk. frisk mynte | |
1 skalotteløg, fint hakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tomat | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. sumak | |
1 tsk. cayennepeber | |
Desuden |
|
Spidskål, blade | |
Citronbåde | |
Frisk mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en skål og mos dem til fars med stavblenderen |
2
Færdig
|
Form farsen til små, klistrede pølser med fingrene |
3
Færdig
|
Læg pølserne på blade af spidskål og garnér med citronbåde og mynteblade |