Ingredienser
-
400 g mel (fx halv hvede, halvt spelt)
-
3 dl vand
-
25 g gær
-
0.5 tsk salt
-
0.5 tsk kardemomme
Et par ord om vores opskrift
Pitabrød er en type fladbrød, som er udbredt i hele Mellemøsten, Tyrkiet, Grækenland og endda Bulgarien.
Pitabrød er helt enkelt, fremstillet af de billigste ingredienser, og bruges enten til at søbe fx hummus og andre fedtede spiser op med – eller som en slags burgerbolle.
Af godt fyld til pitabrød skal nævnes sharwarmakød samt falafel, de sprøde arabiske kirkærtefrikadeller. En yoghurtbaseret myntedressing hører selvfølgelig altid med. Og en rar chilipasta.
Hvorfor købe pitaer, der ofte er dyre og går i stykker, når du prøver at proppe fyld i? Denne opskrift på hjemmelavet pitabrød er både let og billig at følge. Glæd dig, til brødene begynder at hæve i ovnen. Og hæve og hæve!
Ingredienser
400 g mel (fx halv hvede, halvt spelt) | |
3 dl vand | |
25 g gær | |
0.5 tsk salt | |
0.5 tsk kardemomme |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt de øvrige ingredienser i |
2
Færdig
|
Lad dejen hæve 1 time, tildækket, et lunt sted |
3
Færdig
|
Ælt dejen godt igennem igen |
4
Færdig
|
Del i 8 boller, som rulles ud til fladbrød (12-15 cm i diameter) |
5
Færdig
|
Lad brødene efterhæve 15 minutter |
6
Færdig
|
Bag ca. 10 minutter ved 225 grader, til brødene er godt hævede og lysebrune |