Ingredienser
-
800-1000 g svinekæber
-
5 spsk. olie
-
0.5 liter pilsnerøl
-
2 store løg, i grove stykker
-
4 fed hvidløg, i tynde skiver
-
1 spsk. salvie eller timian
-
2 tsk. salt
-
Peber
-
30 g smør
-
3 spsk. mel
-
1 kg rodfrugter, i mundrette stykker
-
Persille til drys
Et par ord om vores opskrift
Øl er godt, og øl er sundt – det siger Bryggeriforeningen selv! En gruppe ved navn Humleridderne har også sunget det, og så MÅ det jo være rigtigt.
Rigtigt er det i hvert fald, at øl gør noget fantastisk for mad. Enzymerne i øllet er nemlig med til at mørne kød. Og hvis du bruger en relativt neutral pilsnerøl, forsvinder den øllede smag fuldkommen; tilbage er kun noget rundt og dejligt, som selv små børn vil kunne lide.
Ølbraiserede svinekæber er en klassiker i det folkelige, danske køkken. Smørmørt kød i en lækker, cremet sovs. Retten kan laves på tusind måder, men hvorfor ikke med en ordentlig skovlfuld rodfrugter og en skøn kartoffelmos til?
Rodfrugterne vælger du selv. Vi har brugt rødbeder, gulerødder og persillerødder, men selleri og pastinak vil fungere lige så godt.
Disse langtidsstegte svinekæber skal have 3 timer i ovnen ved lav varme, og det kan simpelt hen ikke gå galt. Retten er virkelig let at lave, kræver som sagt bare tid.
Det letteste er næsten, at du overhovedet ikke skal ordne svinekæberne, sådan som mange opskrifter siger. Langtidsstegning gør hele svinekæben så mør, at den kan tygges med øjenvipperne – også senerne, der holder sammen på kødet.
Derfor er der ikke så lang reel arbejdstid med ølbraiserede svinekæber. Hop bare ud i det med det samme.
Ingredienser
800-1000 g svinekæber | |
5 spsk. olie | |
0.5 liter pilsnerøl | |
2 store løg, i grove stykker | |
4 fed hvidløg, i tynde skiver | |
1 spsk. salvie eller timian | |
2 tsk. salt | |
Peber | |
30 g smør | |
3 spsk. mel | |
1 kg rodfrugter, i mundrette stykker | |
Persille til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brun svinekæberne grundigt på alle sider i olien på en hed pande |
2
Færdig
|
Hæld svinekæberne over i en gryde med øl, løg, hvidløg og krydderier |
3
Færdig
|
Lad simre under låg 2 timer i en 150 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen |
5
Færdig
|
Når kødet har fået sine 2 timer, rører du først smørbollen ud i stegeskyen sammen med svinekæberne, dernæst rodfrugterne |
6
Færdig
|
Stil gryden tilbage i ovnen og lad simre videre 1 time til under låg |
7
Færdig
|
Servér rygende varm med kartoffelmos og et drys med persille |