Ingredienser
-
100 g havregryn
-
100 g kokosmel
-
150 g dadler u/ sten
-
3 bananer
-
3 æg
-
2 tsk. bagepulver
-
1 tsk. kardemomme
-
0.25 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Muffins er normalt sådan nogle små lækkerbiskener med masser af smør og sukker, som giver smagsløgene en dejligt kick, før de hopper direkte videre og sætter sig på sidebenene. For ikke at tale om det hvide mel, som giver glutenallergikere både tynd og oppustet mave.
Derfor: Hurra for en ny tids muffins, som er sunde og velsmagende uden alle de grimme bivirkninger.
Disse saftige muffins med bananer, dadler og kokos er fulde af vitaminer, proteiner og nyttige kostfibre – og uden sukker, gluten og fedtstof.
En anden god nyhed er, at denne type muffins er utroligt lette og hurtige at lave. Dybest set propper du alting i foodprocessoren, og 5 minutter efter er dejen klar. Herefter fordeler du dejen i smurte muffinsforme, smider formene i ovnen og sætter æggeuret på 25 minutter.
Kan det være lettere?
Du kan spise muffins med bananer og dadler som kager til kaffen, som hurtig morgenmad, som et sundt mellemmåltid eller i stedet for slik til fjernsynet.
Skal det være lidt syndigt, trods alt, kan du skære de sunde muffins igennem og give dem et lag smør, honning, syltetøj, Nutella, peanutbutter…
Se også vores opskrifter på klassiske rabarbermuffins, blåbærmuffins og sunde chokolademuffins.
Ingredienser
100 g havregryn | |
100 g kokosmel | |
150 g dadler u/ sten | |
3 bananer | |
3 æg | |
2 tsk. bagepulver | |
1 tsk. kardemomme | |
0.25 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør havregryn og kokosmel til mel i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør til en ensartet dej |
3
Færdig
|
Fordel dejen i 10 muffinsforme, som du har smurt først |
4
Færdig
|
Bag 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn |
5
Færdig
|
Lad stå 5 minutter i formen, tag herefter ud og køl af |