Ingredienser
-
1 citron, saft og skal
-
3 spsk. creme fraiche
-
1.5 spsk. sukker
-
0.25 tsk. salt
-
400 g jordskokker
-
2 æbler
-
50 g nødder
-
Mynte
Et par ord om vores opskrift
Vidste du, at jordskokker er en både sund og grov grøntsag? De krøllede knolde er fyldt med vitaminer samt stoffet inulin der er godt for vores fordøjelse og tarmsystem kilde. Og så har jordskokker ligefrem en antiinflammatorisk virkning i organismen.
Men ét er sundhed, noget andet er smag, og her vinder jordskokken på alle parametre.
En skålfuld cremet jordskokkesuppe med et drys bacon er en gudespise, som får smagsløgene til at hoppe og danse af fryd. Her er umami for alle pengene.
I rå tilstand smager jordskokker mindst lige så godt som i supper og i fade med ovnbagte kartofler. Rå jordskokker har en ren, let sødlig, nøddeagtig smag – de er lige til at spise som snacks. Lige som gulerødder, faktisk.
En rå jordskokkesalat er tilbehør, der passer til al slags mad. Frikadeller, koteletter, bøffer, stegt fisk eller som et af indslagene på den grønne buffet.
Denne jordskokkesalat er et hyggeligt selskab af milde smage, der matcher hinanden godt: Jordskokker, æbler, nødder, mynte og en dressing af citron, sukker og creme fraiche. Sidstnævnte er nødvendigt, da rå jordskokker ellers kan blive let tørre i biddet.
Måske har du selv en god metode til at rense de lidt genstridige jordskokker? Ellers prøv med den grove side af en grydesvamp. Du behøver nemlig ikke fjerne den vitaminrige skræl.
Ingredienser
1 citron, saft og skal | |
3 spsk. creme fraiche | |
1.5 spsk. sukker | |
0.25 tsk. salt | |
400 g jordskokker | |
2 æbler | |
50 g nødder | |
Mynte |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør citron, creme fraiche, sukker og salt sammen til en dressing |
2
Færdig
|
Snit jordskokker og æbler så tyndt som muligt, gerne med et mandolinjern |
3
Færdig
|
Vend løbende skiverne af jordskok og æble rundt i dressingen, så de ikke bliver brune |
4
Færdig
|
Tilsæt grofthakkede nødder og finthakket mynte |
5
Færdig
|
Salaten kan spises med det samme eller efter et hvil i køleskabet |