Ingredienser
-
4 spsk. olie
-
15 g frisk ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
1.5 spsk. karry
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
250 g røde linser
-
1 ds. flået tomat
-
Kogende vand
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Der er mange gode grunde til at spise mange flere af de sunde linser. Heldigvis er smagen en af de allerbedste grunde. Og så er linser i øvrigt en billig måde at blive mæt på.
Alt dette har inderne for længst fundet ud af. Ingen er bedre end indere til at krydre de sunde grøntsager og bælgfrugter, så man helt glemmer, at man ikke får kød.
Netop den skønne linseret daal smager så fortryllende, at selv hardcore kødspisere må overgive sig. Mæthedsfornemmelsen bagefter er genial, for kroppen kan sagtens fornemme, at den har fået det nødvendige skud protein, men ikke i form af de svært fordøjelige kødfibre.
Daal kan laves på utallige måder. Med røde linser og grønne linser. Med alle mulige kombinationer af krydderier. Kogt ud som grød eller kogt let med tydelig struktur. Med og uden tomat.
Servér daal som selvstændig ret med det indiske fladbrød, naan, til. Eller brug daal som tilbehør til en større indisk menu med fx karrygryde med lammekød, salat med myntedressing (raita), naan og ris.
Ingredienser
4 spsk. olie | |
15 g frisk ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
1.5 spsk. karry | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
250 g røde linser | |
1 ds. flået tomat | |
Kogende vand | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op og steg ingefær og hvidløg et par minutter, uden at det tager farve |
2
Færdig
|
Tilsæt de tørre krydderier og steg med 1 minuts tid |
3
Færdig
|
Tilsæt linser og tomat og vend rundt i krydderblandingen |
4
Færdig
|
Hæld kogende vand over, til det dækker - og lidt til |
5
Færdig
|
Kog roligt under låg, til det meste af vandet er opsuget – cirka 20 minutter |
6
Færdig
|
Linserne skal nu være som en lind grød |
7
Færdig
|
Servér med et drys frisk koriander |