Ingredienser
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
1 stort løg, revet
-
1 æg
-
2 spsk. havregryn
-
2 spsk. yoghurt
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. allehånde
-
15 peberkorn, knust
-
1 blomkålshoved
-
1.5 pk bacon i skiver
Et par ord om vores opskrift
At farseret blomkål også kaldes abehjerne forstår du med det samme, når du presser den brunlige frikadellefars ned over det knudrede blomkålshoved. Det ser en smule uhyggeligt ud – men så lægger du baconskiver udenpå, og uhyggen forsvinder.
Helt ærligt, lyder abehjerne ikke lidt sjovere end indbagt blomkål eller farseret blomkål? I hvert fald er retten sjovere at spise end almindelige frikadeller med kogt blomkål.
Du kan servere alt det tilbehør til frikadeller, du normalt disker op med. Men du kan også hælde nogle af grøntsagerne ned i fadet til blomkålen og lade stege med i ovnen. Grøntsagerne bliver noget fastere i det end normalt, men smager pragtfuldt.
Som ‘sovs’ kan du lave en hvidløgsdressing af 1 bæger cremefraiche, 2 fed hvidløg, 1 tsk. sennep, lidt salt og en masse hakket persille og purløg.
Ingredienser
400 g hakket kalv/flæsk | |
1 stort løg, revet | |
1 æg | |
2 spsk. havregryn | |
2 spsk. yoghurt | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. allehånde | |
15 peberkorn, knust | |
1 blomkålshoved | |
1.5 pk bacon i skiver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør en fars af alle ingredienser (minus blomkål og bacon) – og lad den hvile køligt en halv time |
2
Færdig
|
Damp det hele, rensede blomkålshoved 7-8 minutter i kogende, letsaltet vand |
3
Færdig
|
Læg blomkålshovedet i et smurt, ovnfast fad |
4
Færdig
|
Pres farsen rundt på hele blomkålshovedet |
5
Færdig
|
Beklæd blomkålshovedet på kryds og tværs med baconskiver |
6
Færdig
|
Bag 1 time i en 175 grader varm ovn |