Opskrift: Abehjerne – farseret blomkål
med bacon og allehånde

0 0
Opskrift: Abehjerne – farseret blomkål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kalv/flæsk
1 stort løg, revet
1 æg
2 spsk. havregryn
2 spsk. yoghurt
1 tsk. salt
1 tsk. allehånde
15 peberkorn, knust
1 blomkålshoved
1.5 pk bacon i skiver

Blomkål og “frikadeller” på en sjovere måde

Tilhører:
  • Billig mad
  • Børnemad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

At farseret blomkål også kaldes abehjerne forstår du med det samme, når du presser den brunlige frikadellefars ned over det knudrede blomkålshoved. Det ser en smule uhyggeligt ud – men så lægger du baconskiver udenpå, og uhyggen forsvinder.

Helt ærligt, lyder abehjerne ikke lidt sjovere end indbagt blomkål eller farseret blomkål? I hvert fald er retten sjovere at spise end almindelige frikadeller med kogt blomkål.

Du kan servere alt det tilbehør til frikadeller, du normalt disker op med. Men du kan også hælde nogle af grøntsagerne ned i fadet til blomkålen og lade stege med i ovnen. Grøntsagerne bliver noget fastere i det end normalt, men smager pragtfuldt.

Som ‘sovs’ kan du lave en hvidløgsdressing af 1 bæger cremefraiche, 2 fed hvidløg, 1 tsk. sennep, lidt salt og en masse hakket persille og purløg.

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kalv/flæsk
1 stort løg, revet
1 æg
2 spsk. havregryn
2 spsk. yoghurt
1 tsk. salt
1 tsk. allehånde
15 peberkorn, knust
1 blomkålshoved
1.5 pk bacon i skiver
3 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør en fars af alle ingredienser (minus blomkål og bacon) – og lad den hvile køligt en halv time

2
Færdig

Damp det hele, rensede blomkålshoved 7-8 minutter i kogende, letsaltet vand

3
Færdig

Læg blomkålshovedet i et smurt, ovnfast fad

4
Færdig

Pres farsen rundt på hele blomkålshovedet

5
Færdig

Beklæd blomkålshovedet på kryds og tværs med baconskiver

6
Færdig

Bag 1 time i en 175 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Makrel stegt på panden
forrige
Opskrift: Makrel stegt på panden
Opskrift: Sommersalat med asparges
næste
Opskrift: Sommersalat med asparges
Opskrift: Makrel stegt på panden
forrige
Opskrift: Makrel stegt på panden
Opskrift: Sommersalat med asparges
næste
Opskrift: Sommersalat med asparges

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here