Ingredienser
-
2 spsk. olie
-
400 g hakket kalv/flæsk
-
2 bagekartofler, revet
-
2 løg, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 æg
-
50 g parmesan, revet
-
2 spsk. salvie
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
-
Rasp
Et par ord om vores opskrift
Det er nok en smagssag, om man vil kalde denne ret et farsbrød eller en farspandekage i ovn. Amerikanerne vil nok mene, at det er en ‘meat loaf’. Men pyt, uanset navn er smagen god, og så er det oven i købet en virkelig nem ret at lave. Det tager ikke mange minutter, før farspandekagen står i ovnen og hygger sig.
Vi bruger salvie i opskriften, men du kunne lige så godt bruge timian eller rosmarin. Det er bare vigtigt, at der kommer et markant krydderi i farspandekagen, hvis den ikke skal smage som en ovnbagt frikadelle.
Er vi enige om, at det skal være en nem dag i dag? Godt så. Som tilbehør til farspandekagen foreslår vi kuvertflutes og smørdampede ærter og majs.
Ingredienser
2 spsk. olie | |
400 g hakket kalv/flæsk | |
2 bagekartofler, revet | |
2 løg, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 æg | |
50 g parmesan, revet | |
2 spsk. salvie | |
1.5 tsk. salt | |
Peber | |
Rasp |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør et ovnfast fad med olien |
2
Færdig
|
Bland alle øvrige ingredienser (minus rasp) til en fars |
3
Færdig
|
Læg farsen til rette i fadet og drys med et lag rasp |
4
Færdig
|
Bag farspandekagen 45 minutter i en 180 grader varm ovn |