Ingredienser
-
500 g rødkål
-
2 gulerødder
-
2 æbler
-
1 appelsin
-
1 dl mandler, hakket
-
1 dl rosiner
-
1 dl solsikkekerner, til pynt
-
Dressing
-
100 g cremefraiche 38%
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. olie
-
1 spsk. æbleeddike
-
0.5 citron, saft og skal
-
1 appelsin, den revne skal
-
25 g ingefær, revet
-
2 tsk. kanel
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Både rødkål og hvidkål er ‘hårde’ kåltyper, som man hurtigt bliver træt i kæberne af at tygge. Begge slags kål skal snittes fint og kræver desuden tilsætning af markante smage for at være sjove at indtage.
Denne rødkålssalat er både venlig og sjov at spise. Vi har snittet kålen meget fint og derefter tilsat en masse rare ting som appelsin, æble, gulerod, rosiner og solsikkekerner.
Dressingen er med honning og er et kapitel for sig. Foruden honning indgår en cremet cremefraiche, ingefær, kanel og andre gode sager.
Hvis du kan skaffe rød spidskål, kan du sagtens bruge det i stedet for rødkål. Det betyder, at du kan spise denne salat året rundt. Både som tilbehør til anden og flæskestegen omkring jul – og til alle mulige andre retter i de øvrige årstider. Eller bare som lækkerbisken ind imellem.
Ingredienser
500 g rødkål | |
2 gulerødder | |
2 æbler | |
1 appelsin | |
1 dl mandler, hakket | |
1 dl rosiner | |
1 dl solsikkekerner, til pynt | |
Dressing |
|
100 g cremefraiche 38% | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. olie | |
1 spsk. æbleeddike | |
0.5 citron, saft og skal | |
1 appelsin, den revne skal | |
25 g ingefær, revet | |
2 tsk. kanel | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit kål, gulerødder og æbler fint eller riv groft |
2
Færdig
|
Skær den pillede appelsin i mundrette stykker |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen |
4
Færdig
|
Bland alting og lad salaten trække mindst 10 minutter |
5
Færdig
|
Pynt med solsikkekerner |