Ingredienser
-
Millionbøf
-
150 g bacon i tern
-
400 g hakket oksekød
-
2 løg, finthakket
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
2 gulerødder, i fine tern
-
5 spsk. soya
-
5 enebær, knust
-
10 peberkorn, knust
-
2 tsk. timian
-
Kartoffelmos
-
1 kg bagekartofler, skrællede
-
1 dl mælk
-
25 g smør
-
2 tsk. salt
-
2 æggeblommer
-
1 dl kogevand
-
Persille eller kørvel
Et par ord om vores opskrift
Der var engang, da børn var sådan nogle små, vandkæmmede tingester, der kun talte, når de blev spurgt om noget. Det var i årtierne, før pasta & kødsovs nåede til Danmark.
Dengang spiste man millionbøf & kartoffelmos i de fredfyldte, danske spisestuer. En herlig, enkel ret uden så mange dikkedarer. Og uden tomat! For millionbøf er IKKE en afart af kødsovs til pasta.
Denne udgave af millionbøf er uden den traditionelle kulør og jævning og er dermed nemmere og sundere at have med at gøre. Kartoffelmosen er også lige ud ad landevejen.
Ingredienser
Millionbøf |
|
150 g bacon i tern | |
400 g hakket oksekød | |
2 løg, finthakket | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
2 gulerødder, i fine tern | |
5 spsk. soya | |
5 enebær, knust | |
10 peberkorn, knust | |
2 tsk. timian | |
Kartoffelmos |
|
1 kg bagekartofler, skrællede | |
1 dl mælk | |
25 g smør | |
2 tsk. salt | |
2 æggeblommer | |
1 dl kogevand | |
Persille eller kørvel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg bacon gyldent i en god gryde |
2
Færdig
|
Tilsæt det hakkede kød og giv det stegeskorpe i fedtet sammen med baconternene |
3
Færdig
|
Tilsæt grøntsagerne og steg med, indtil løgene bliver blanke |
4
Færdig
|
Tilsæt soya og krydderier og steg det hele under låg i 15 minutter |
5
Færdig
|
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog møre i vand uden salt - 10-15 minutter |
6
Færdig
|
Gem lidt af kogevandet |
7
Færdig
|
Varm mælk, smør og salt, til smørret smelter |
8
Færdig
|
Brug håndmikseren til at findele kartoflerne og hæld mælkeblandingen i |
9
Færdig
|
Tilsæt kogevand under fortsat piskning, til konsistensen er perfekt |
10
Færdig
|
Pynt millionbøf og mos med et drys persille eller kørvel |