Opskrift: Gammeldags risalamande
med appelsinsirup og mandelsplitter

0 0
Opskrift: Gammeldags risalamande

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Risalamande
0.5 portion kold Gammeldags risengrød
1 vaniljestang, kornene
2 spsk. flormelis
60 g mandler, smuttede
3 dl piskefløde
Appelsinsirup
30 g smør
6 spsk. sukker
1 stjerneanis, knust
3 appelsiner, saft og skal
3 spsk. Cointreau

Risalamande smager så godt, at vi burde spise det hele året … prøv med en ny topping!

Ingredienser

  • Risalamande

  • Appelsinsirup

Et par ord om vores opskrift

Del

Risalamande lyder fransk og fornemt, men er faktisk en pæredansk dessert. Det er intet mindre end vores foretrukne spise juleaften efter anden og/eller flæskestegen.

Hvis du tænker over, hvor godt risalamande smager … vil du så ikke give os ret i, at det er synd, at vi kun spiser det 1-2 gange om året? Og næsten altid i de kolde måneder.

En portion iskold risalamande med appelsinsirup (i stedet for mormors kirsebærsovs) vil være en perfekt dessert på en hvilken som helst lun aften året rundt.

Ingredienser

Antal personer:
Risalamande
0.5 portion kold Gammeldags risengrød
1 vaniljestang, kornene
2 spsk. flormelis
60 g mandler, smuttede
3 dl piskefløde
Appelsinsirup
30 g smør
6 spsk. sukker
1 stjerneanis, knust
3 appelsiner, saft og skal
3 spsk. Cointreau
3 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Risalamande

Rør vanilje, flormelis og de grofthakkede mandler i risengrøden

2
Færdig

Gem 12 mandler, som du skærer i splitter til pynt

3
Færdig

Pisk fløden ret stiv og rør sammen med resten

4
Færdig

Appelsinsirup

Smelt smør og sukker

5
Færdig

Tilsæt stjerneanis og appelsin og kog ind til en lidt tynd sirup – det tager ca. 10 minutter

6
Færdig

Tilsæt Cointreau og kog med 1 minut

7
Færdig

Anret kold risalamande med lun appelsinsirup og mandelsplitter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den perfekte kartoffelmos
forrige
Opskrift: Den perfekte kartoffelmos
Opskrift: Gammeldags millionbøf i en fart
næste
Opskrift: Gammeldags millionbøf i en fart
Opskrift: Den perfekte kartoffelmos
forrige
Opskrift: Den perfekte kartoffelmos
Opskrift: Gammeldags millionbøf i en fart
næste
Opskrift: Gammeldags millionbøf i en fart

Tilføj Din Kommentar